Jouluaskartelua

Joulu lähestyy ja pian saa jo koristella kuusen. Jouluihmisenä odotan innolla, että pääsen pukemaan kodin jouluasuun. Toistaiseksi olen vasta viritellyt valosarjoja ulos tuomaan tunnelmaa tähän pimeään vuodenaikaan. Tein myös hieman jouluaskarteluja, koska joka vuosi täytyy saada uusi koriste kuuseen. Tällä kertaa halusin jakaa joulupallon askarteluohjeen. Joulupallo valmistuu helposti ja sen voi koristella oman kodin sisustukseen sopivaksi.

Tarvikkeet:

styroxpallo (halkaisija esim. 6 cm)

juuttinarua

servettejä

askartelumaalia tai leimamustetyyny

leimasin

decoupage-lakka

helmimaali

glitteriä

DSC_1545
Tarvikkeita joulupallon askarteluun.
  1. Aloita pujottamalla ripustusnaru. Apuna voi käyttää neulaa. Isokokoisen neulan saa kätevästi painettua pallon läpi, jolloin ripustusnaru pysyy varmasti paikoillaan. Narun päät solmitaan yhteen. Narun voi kiinnittää myös liimaamalla, jos kotoa ei löydy sopivaa neulaa.
DSC_1443
Aloitetaan tekemällä pallolle ripustusnaru.
DSC_1448
Naru pujotetaan styroxpallon läpi neulan avulla.

2. Pallo päällystetään kuvioidulla paperilla. Paperiksi sopii esimerkiksi valkoiset servetit. Jos serveteissä on useampi kerros, niistä voi ottaa yhden tai kaksi pois. Ohuempi paperi on helpompi kiinnittää. Itselläni on tapana leikata serveteistä lisäksi painokuviollinen reuna pois. Valitse pieni leimasin haluamallasi kuvalla sekä mieluisan sävyinen askartelumaali. Mikäli valmiista leimamustetyynyistä löytyy sopiva sävy, onnistuu leimailu näppärästi. Jos käyttää maalia, voi tuputinta hyödyntää leimatyynynä. Leimaile paperi täyteen kuvioita. Ne voivat olla päällekkäin, eikä haittaa vaikka kuviot eivät olisi täysin selkeitä. Tärkeintä on saada eläväinen ja toistuva kuviointi.

DSC_1458
Servetteihin saa haluamansa kuvion leimasimella.
DSC_1485
Leimaile paperit täyteen kuvioita.

3. Kun leimailut ovat kuivuneet paperille, revi papereista pieniä suikaleita. Paperinpalat kiinnitetään palloon decoupage-lakalla. Itse suosin mattapintaista lakkaa. Kiinnitä paperinpalat yksitellen ristiin rastiin ja päällekkäin. Levitä siveltimellä reilusti lakkaa palojen alle ja päälle. Kun pallo on kokonaan päällystetty, jätä se kuivumaan muutamaksi tunniksi.

DSC_1490
Kuvioidut paperinpalat kiinnitetään palloon decoupage-lakalla.

4. Palloon voi lisätä vielä pieniä koristeita. Käytä koristeluun vaikkapa helmimaalia ja glitteriä. Lisää helmimaalilla palloon pieniä pisteitä ja tiputtele glitteriä päälle. Glitter tarttuu kuivuvaan maaliin. Lisäksi palloon voi liimata koristeeksi pienen rusetin.

DSC_1535
Palloon voi tehdä helmimaalilla pieniä koristepisteitä. Kimallusta saa glitterillä.
DSC_1547
Pallo viimeistellään rusetilla.

Kun koristelut ovat kuivuneet, on pallo valmis. Seuraavaksi odotellaankin kuusen koristelua.🌲 Kevyttä palloa voi käyttää myös esimerkiksi pienen pöytäkuusen koristeena.

DSC_1578
Valmista tuli!

DSC_1574

DSC_1582

Tunnelmallista joulunodotusta ja mukavia askarteluhetkiä. 🙂

 

Terveisin

-Anu K-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s