Terassi valmistautuu kesään

Viime viikonlopun lämmin sää innosti kesävalmisteluihin. Puuhastelin pihalla pari päivää ja laitoin terassia kesäkuntoon. Silmästä silmään kohtaaminen kyykäärmeen kanssa aiheutti ylimääräisiä sydämentykytyksiä ja pelokasta liikehdintää, mutta siitä huolimatta pihahommat etenivät. Nyt toivotaan, että meidän terassin alla ei ole näiden käärmeiden koti, sillä sinne tämä yksi kaveri ainakin luikerteli. Lämpötilat laskivat viikon aikana reippaasti, joten terassilla oleskelu ei tällä hetkellä houkuttele itseä eikä varmasti pihan asukkejakaan. Toukokuu etenee kuitenkin kovaa vauhtia, joten kesävalmistelut on jo hyvä aloittaa.

terassi2
Betonipintaa näkyy ruukuissa ja koristelinnuissa.
terassi1
Orvokki ei helposti kylmistä ilmoista hätkähdä. 

Innokkaana sisustajana haluan joka kesä hieman uudistaa terassia. Tällä kertaa vähensin etupihan terassilta kalusteita ja siirsin pari lepotuolia takapihalle. Jätin ruokaryhmän viereen ”koristekeitaan”, jota ryhmittää mustavalkoinen muovimatto. Materiaaleina on puuta, betonia ja punosta, jolloin kokonaisuus on rennon rouhea. Kukkaistutukset keventävät tunnelmaa.

terassi5
Etupihan terassilla.
terassi3
Narsissit ovat koristaneet terassia jo pitkään. Pian on kesäkukkasten aika.

Isoin terasseihin liittyvä projekti odottaa vielä toteutusta, nimittäin öljyäminen. Tämä oli jo viime kesän homma, mutta kuinka ollakaan, suunnitteluasteelle se sitten jäi. Kaikki meidän kolme terassialuetta pitäisi puhdistaa perusteellisesti sekä öljytä. Pohdinnan jälkeen sävyksi on valikoitunut tummanruskea, vaikka musta oli myös vahva vaihtoehto. Vanha ruskea öljypinta on kulunut ja uusimmalla terassilla ei ole sävyä vielä ollenkaan. Projekti täytyy toteuttaa pian ilmojen lämmetessä, vaikkapa samalla kun keväiset kukkaistutukset vaihdetaan kesäkukkasiin.

terassi7
Etupihalla olleet lepotuolit siirtyivät takapihan terassille.
terassi8
Tuolin vieressä olevalla apupöydällä on sopiva paikka viinilasille. 😉

Takapihalla terassia on kahdessa tasossa. Kallion päällä oleva terassi on paras paikka nauttia iltapäivän ja erityisesti illan auringosta. Siitä syystä sinne siirtyi nyt kaksi lepotuolia. Etsinnässä on vielä sopivat istuintyynyt tuoleihin. Terassi kaipasi myös pienikokoista pöytää, ja sinne löytyikin sopivan kevytrakenteinen mustaksi käsitelty teräspöytä. Mustaa teräspintaa näkyy myös meidän tulisijassa. Takasta haaveilevana kaipaan elävän tulen rauhoittavaa tunnelmaa. Päätin hankkia pihalle Muurikan tulisijan. Vaikka vielä emme ole ehtineet nauttia sen tunnelmasta, kesällä siihen tulee toivottavasti mahdollisuus. Polttopuut ovat ainakin valmiina.

terassi6
Tulisija soveltuu myös pienimuotoiseen ruoanlaittoon ja on sopiva paikka esimerkiksi ulkokynttilöille.

Vaikka terasilla ei ole vielä voinut oleskella, on kesäolohuone kuitenkin laitettu valmiiksi. Sohva paistattelee kevätauringossa ja odottelee istujia. Viime kesän hyönteishotelli saavutti niin suuren suosion, että päätin järjestää lisämajoitusta. Kesäolohuoneen kulmalta löytyy nyt uusi hotelli, joten majoituspaikkoja pörriäisille riittää.

terassi9
Kesäolohuone lämmittelee auringossa.
terassi12
Hotelli on avattu, varauksia ei tarvita. Tervetuloa! 🐝

Olen istutellut pihalle kylmyyttä sietäviä kasveja. Orvokit, muratit, kultasypressit ja kivikkokasvit ovat urheita kevätkesän vihertäjiä. Silti tarkkailen vielä yölämpötiloja ja suojaan tarvittaessa kasvit liialta kylmyydeltä. Esimerkiksi muratit kestävät koko kesän, kunhan niistä pitää hyvää huolta.

terassi14
Kastelukannusta tuli kukkaruukku.
terassi11
Kultasypressin raikas vihreys.

Valoisa aika kestää jo pitkälle iltaan asti. Kevyellä valaistuksella saa silti ihanasti tunnelmaa. Kaivoin aurinkokennovalot esiin ja sijoittelin niitä terassille sekä talon kulmalla olevaan pihlajaan. Hämärän tultua niihin syttyy kauniin pehmeä valo. Kynttiläintoilu jatkuu tietysti koko kesän ajan, vaikka ei ehkä niin suuressa määrin kuin talvella.

terassi10
Kennovalojen ja murattien sopiva sekasotku.

Ajatukset ovat kovasti jo kesässä, mutta kevään upeudessa on kuitenkin vielä paljon nähtävää. Lehdet ovat vasta ilmestymässä puihin, ruoho alkaa vihertää ja lintujen iloinen konsertti tuo hymyn huulille. Tämä aika on vuodenajoista mielenkiintoisin. Valo, vihreys, lämpö, kasvu, energia ja ihanan odottava fiilis kuuluvat kaikki kevääseen. Katsellaan ja ihastellaan, ollaan tässä ja nyt.

Kaunista toukokuuta ja iloista kesänodotusta toivotellen,

-Anu K-

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s