Talviunesta heräilevä koti

Kun koti joulun jälkeen riisutaan koristeista, voi ympäristö hetkellisesti tuntua hieman tyhjältä. Melkein kuin koti vaipuisi talviuneen koristeellisen kauden jälkeen. Heti kun ensimmäiset auringonsäteet antavat lupauksen tulevasta keväästä, alkaa mieli virkistyä ja kodin sisustus saa enemmän huomiota. Näin siis ainakin meillä käy.

DSC_0219
Auringonsäteet antavat valokylvyn pimeydestä väsähtäneille viherkasveille.
DSC_0272
Jotenkin kummasti viherkasvien lehdistä löytyy aina kissojen hampaanjäljet. 🐱

Pimeä talvi on rankkaa aikaa erityisesti viherkasveille. Siitä selviydyttyä valo tulee todella tarpeeseen ja saa kasvit taas hehkumaan. Meillä kodin sisustus on saanut joukkoon viime aikoina paljon vihreitä yksityiskohtia. Valosta intoutuneena sohvalle ilmestyi raikas koristetyyny, jossa on komea peikonlehden kuva.

DSC_0213
Tyynyssä komeileva peikonlehti pysyy aina vihreänä.

En muista olenko tullut aikaisemmin täällä blogissa pohtineeksi meidän kodin sisustustyyliä. Ehkä se on hieman muuttunutkin tai muuttumassa. Moderniin yleisilmeeseen yhdistyy jonkin verran rustiikkista, teollista ja myös boheemia tyyliä. Uusimpana muutoksena ovat tulleet aavistuksen mummolamaista fiilistä muistuttavat asiat. Jos tätä kokonaisuutta pitäisi kuvata yhdellä sanalla, se tuntuu aika mahdottomalta. Ehkä tälle ”tyylille” pitäisi kehittää oma nimi.

DSC_0253
Ruusuissakin on mummolamaista tunnelmaa.
DSC_0254
Pöytävalaisin on itse rakenneltu yhdistämällä talokehikko, mustaksi maalattu betonivalaisin ja lasilyhty.

Olen täysin ihastunut Putingin eläinaiheisiin kauniisti piirrettyihin kortteihin. Kotimaisten kuvittajien ja taiteilijoiden tekemissä kuvissa on ihana tunnelma. Näitä kortteja löytyy mm. eteisestä ja työhuoneesta. Ne ovat söpöjä yksityiskohtia, joilla saa kivasti piristettyä sisustusta. Eläinaiheiset kortit muistuttavat myös siitä, kuinka luontokin heräilee vähitellen kevääseen.

DSC_0240
Äärimmäisen suloinen kettu.
DSC_0241
Tätä hahmoa katsellessa tulee iloiseksi.

Leikkokukkia tulee hankittua aina välillä viikonlopuiksi kotia koristamaan. Erityisesti ”talviunen” jälkeen kukkakimppuja todella kaipaa. Tulppaanit ovat mielestäni vahva kevään merkki. Vaikka ostelenkin usein valkoisia kukkia, ovat herkullisen värikkäät tulppaanit kuitenkin todella kauniita. Ja värithän toki kuuluvat kevääseen. 🌷

DSC_0256.JPG
Tulppaanit kertovat keväästä.
DSC_0247
Leikkokukat virkistävät väritöntä sisustusta.

Värittömään, eli mustan, valkoisen ja harmaan hallitsemaan sisustukseen on helppo lisätä väripilkkuja. Se sallii yllättävänkin hyvin myös tyylien yhdistelyn. Kerroksellisuus ei välttämättä siis synny uuden ja vanhan sekoittamisesta, vaan se voi olla myös tyylien yhdistelyn tulos. Tyylien yhdistely voi tuntua hankalalta, jos sitä miettii liikaa. Rennolla sekä sopivan rohkealla otteella syntyy yleensä omanlainen, kotoisa ja miellyttävä lopputulos.

DSC_0269
Virkattu liina ja maton kuviointi luovat aavistuksen mummolamaista tunnelmaa.

Valosta virkistyneenä kannattaa aloittaa sisustuksen muokkaus pienistä asioista. Vision selkiinnyttyä voi sitten ryhtyä tapetoimaan tai maalaushommiin. Kevättä voi tuoda hillitysti kotiin valitsemalla vaikkapa aluksi yhden värin, jota toistaa siellä täällä sisustuksessa. Luultavasti värien kaipuu vielä lisääntyy, kun kevät tuo parhaat puolensa esiin.

Lempeitä talvipäiviä ja ihanaa kevään odotusta toivotellen,

-Anu K-

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s