Elokuun aamiainen

Elokuun myötä helteet hellittivät. Aavistuksen syksyisempään suuntaan on menty ainakin viilenevien ja pimenevien iltojen myötä. Siitä huolimatta raikkaan valoisan aamun voi aloittaa aamiaisella ulkona. Itse en ole lainkaan aamuihminen, ja herääminen tuntuu usein aika hankalalta. Nautin suunnattomasti kiireettömistä aamuista, kun saan nautiskella aamiaisen ja kahvin kaikessa rauhassa. Päivä alkaa hieman energisemmin, kun viettää aamupalan mittaisen hetken pihalla.

aamiainen01
Servetitkin toivottavat hyviä huomenia.

Valmistin viikonloppuna runsaamman aamiaisen. Yleensä hotkaisen vain leivän ja kahvin, mutta tällä kertaa väsäilin enemmän ja monipuolisempaa syötävää. Leipää oli kyllä nytkin tarjolla. Voitelin paahtoleivät mustapippurin makuisella tuorejuustolla. Täytteeksi asettelin tomaattia, mozzarellaa ja basilikaa. Tämä yhdistelmä on yksi suosikeistani. Täytteet sopisivat hyvin paahtoleivän sijasta myös muhkean sämpylän väliin.

aamiainen02
Näistä aineksista syntyy aina jotain herkullista.
aamiainen08
Ota haukku!

Makeutta aamiaiseen saatiin viljajogurtilla. Joukkoon lisäsin mysliä, cashewpähkinöitä ja mustikoita. Käytin tällä kertaa aamiaisessa maustettua jogurttia, mutta esimerkiksi kreikkalainen jogurtti olisi vähemmän makea vaihtoehto. Marjoja löytyy nyt metsistä ja pensaista, joten viitamiineista on valikoimaa. Valitettavasti kuivuus on kuitenkin vaikuttanut marjasatoon. Meillä lähimetsistä löytyy melkoisen vähän mustikoita. Viikon takaisella Lapin reisullani huomasin, että siellä kyllä marjoja riittää. Eli innokkaimpia marjastajien kannattaa suunnata pohjoiseen. 😉

aamiainen03
Pureskeltavaa jogurtin sekaan.
aamiainen07
Nätti ja makea annos.

Elokuu alkaa olla myös omppujen aikaa, joten settiin oli saatava omenan makua. Viipaloin kotimaiset omenat ja maustoin ne ripauksella kanelia sekä vaaleaa siirappia. Toimisi hyvin myös jälkiruokana.

aamiainen04
Omenat ovat alkavan syksyn ihana herkku.
aamiainen05
Kaneli on omenan luottoystävä.

Juomaksi kuuluu tietysti mahdollisimman iso mukillinen kahvia ja omenamehua. Tässä aamiaisessa on jo sen verran syötävää, että nälkä pysyy kurissa muutaman tunnin. Kun kaikki tarjottavat asettelee kivasti tarjottimelle, on niistä myös silmäniloa ennen syömistä. Valmistamiseen ei mene kuin hetki, jos kaikki ainekset on ostettu valmiiksi. Aamiaisen voi tehdä vaikka yllärinä kodin muille asukeille. Ei tarvita erityistä juhlapäivää, vaan aamiaisyllätyksellä voi piristää ihan milloin tahansa.

aamiainen09
Tällä setillä päivä käynnistyy makoisasti.
aamiainen06
Aamiainen kahdelle.

Elokuun parhautta on vuodenajan vaihtuminen. Hyvin pienin askelin siirrytään kohti syksyä. Ja hei jee, kynttilät voi taas kaivaa esiin! Illat kaipaavat lämpöä ja tunnelmaa. Aamiaisellakin voi tunnelmoida kynttilän sekä vielä jonkin aikaa myös auringon hehkussa.

Suloista syyskesää!

 Terveisin

-Anu K-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s