Minilomalla Bournemouthissa

Kuten aikaisemmin lupailinkin, niin nyt tulee pieni katsaus Englannin lomareissuun. 🇬🇧 Ystäväni asuu Englannin etelärannikolla Bournemouthissa. Suuntasimme sinne pidennetyn viikonlopun mittaiselle minilomalle neljän muun ystävän kanssa. Osalle meistä kohde oli jo ennestään tuttu, joten oli ihana palata sinne uudestaan. Tällä rakkaalla ystäväporukalla reissusta tulee aina takuuvarmasti hauska ja ikimuistoinen. Sitä se oli nytkin.

enkku1
Herkullisen sävyisiä kukkia.
enkku3
Puisto Bournemouthin keskustassa.

Katselimme etukäteen sääennusteita ja ehdimme jo murehtia luvattuja sateita ja ukkospilviä. Onneksi ennusteet muuttuivat. Öisin saattoi vähän sadella, mutta päivisin pääsimme nauttimaan auringosta ja lämpimästä merituulesta. Kaikkialla vallitsi ihana vehreys. Oli komeita puita, tuuheita pensaita ja kauniita kukkasia. Köröttelimme bussilla Lontoosta Bournemouthiin ja matkalla näkyi suloisen idyllisiä maisemia. Lampaat laidusivat moottoriteiden varsilla olevilla pelloilla. Maisemassa näkyi myös upean uljaita villihevosia.

enkku6
Kaunis puiden ja pensaiden reunustama tie.
enkku2
Kukkia, kukkia ja vielä lisää kukkia.

Ystäväni pihalle on tuotu pala Suomea, sinne on nimittäin rakennettu pihasauna. Tuntui aika hienolta astua englantilaiselta pihalta hyvinkin suomalaiseen saunatilaan. Oikeastaan aika hurmaava yhdistelmä. Heidän pihallaan on myös pieni uima-allas, joten kyllähän kelpasi nauttia kesäisistä lämpötiloista. Altaan vesi oli melko viileää, joten se raikasti mukavasti. Vaikka talot sijaitsivatkin melko lailla vieri vieressä, oli pihat kuitenkin suojattu aidoilla ja korkeilla istutuksilla. Eli saimme siis saunoa kaikessa rauhassa ilman naapureiden ihmetteleviä ”hullut suomalaiset-katseita”.

enkku12
Sympaattinen sisäänkäynti.

Englantilaiset talot harjakattoineen ovat kyllä varsin tunnistettavia ja tyylilleen uskollisia. Pihat olivat todella siistejä ja hoidetun näköisiä. Huomio kiinnittyi sisääntuloihin ja oviaukkoihin. Ovet olivat monissa taloissa hyvinkin näyttäviä ja koristeellisia. Kävimme tietysti myös muutamassa pubissa, koska nehän ovat oleellinen osa Englantia. 🍻 Pubeissa oli lämminhenkinen tunnelma ja ystävällisiä ihmisiä. Oli mukava huomata, miten kaikki ikään katsomatta olivat osana tätä pubikulttuuria. Siis todellakin kaikki, jopa ihan pienet vauvat ja koirat.

enkku14
Mukavan rento pubi Wimbornessa.
enkku9
Vehreää maalaismaisemaa.

Bournemouth on sopiva sekoitus kaupunkielämää ja maaseutua. Parina päivänä kävimme keskustassa syömässä ja ostoksilla. Suosittu kilometrejä pitkä hiekkaranta on ihan keskustan tuntumassa ja houkutteleekin paljon turisteja. Istuimme pienen hetken rantahiekalla ja kastoimme jalat hurjan kylmään meriveteen. Samalla reissulla istahdimme myös puistoon jätskille.

enkku13
Ystävät ❤
enkku8
Ihastuttava pihaportti.

Kävimme sunnuntaikävelyllä maaseudun maisemissa, koska eläinten ystävänä halusin nähdä laamoja. Tiesin niiden majailevan lähistöllä. Siellä karvaturrit ihmettelivät minua ja kameraani hölmistyneenä tuijottaen. Ovat kyllä hassunsöpöjä otuksia! Pelloilla vilisteli myös pikkuisia kaniineja. Olivat kuitenkin liian nopeita liikkeissään, jotta olisin saanut kuvaa otettua. Suurien puiden reunustamat metsätiet näyttivät suorastaan satumaisilta. Puiden lomasta paljastui portteja tunnelmallisilta näyttävien maalaistalojen pihoille.

enkku11
Söpöjä karvaturreja.
enkku7
Kurkistus myynnissä olevan talon pihaan.

Tällaiset minilomatkin ovat kyllä todella virkistäviä. Jos arki alkaa huokailuttaa, niin lomamuistoilla voi piristää päivää. Yhdessä vietetyt hetket ovat arvokkaita ja niitä muistellessa odottaa jo innolla seuraavaa reissua. Kesä on vasta alussa, joten nyt siis lisää lomamuistoja hankkimaan. ☀️

Lomaterveisin

-Anu K-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s