Piristävä kesäpiknik

Kesä yllätti jo toukokuussa, aivan mahtavaa! Olen muutamana vapaapäivän aamuna istunut terassin sohvalla ja nauttinut aamukahvista kaikessa rauhassa. Olen suorastaan hämmästellyt tätä mukavan lämpöistä säätä. Yleensä siinä istuskellessa tulee kaikkia uusia pihaprojekteja mieleen. Nyt päätin kuitenkin ottaa rennosti ja piristää itseäni tekemällä pienen piknikin takapihalle. Piknikillä yleensä lähdetään johonkin, kuten puistoon tai rannalle eväsretken tyyppisesti. Pihapiknik onnistuu kuitenkin ilahduttavan helposti, kun ei tarvitse miettiä kylmälaukkua ja eväiden pakkaamista. Tarjoilua on myös helppo täydentää kipaisemalla keittiöstä tarvittavat ainekset.

piknik9
Eväsretki takapihan terassille.
piknik2
Setti kokonaisuudessaan.

Asettelin pari huopaa terassille ja pistin grillin kuumenemaan. Fleecehuopa on melko armollinen tahroille ja helppo pestä. Lähelle voi varata yhden ylimääräisen huovan, jos vaikkapa yllättävä tuulenvire pääsee viilentämään kesäpäivää. Piknikkiä koristamaan tarvitaan tietysti kukkia. Nappasin lasipurkkiin muutaman norjanangervon oksan, jotka kukkivat parhaillaan valloittavan suloisesti. Grillasin halloumijuustoa ja falafelia. Laitoin falafelit vuokaan, jonka pohjalle lorautin hieman oliiviöljyä. Grillissä pinta paistui sopivan rapeaksi. Halloumi toimii parhaiten salaatissa, mutta on myös hyvä lisuke. Itse nakerran mielelläni paistetun halloumipalan ihan sellaisenaan, vaikka se onkin melko suolainen suupala. Olen huomannut suolaisuuksissa kylläkin eroja riippuen tuotemerkistä.

piknik8
Kulhollinen jasmiiniriisiä ripauksella mausteita.
piknik7
Hieman makeutta suolaisen sekaan. 

Keitin kulhollisen jasmiiniriisiä, jonka mausteeksi ripottelin suolaa, mustapippuria ja kuivattua persiljaa. Viime kesän kasvatuslaatikon sadosta tuli niin runsaasti persiljaa, että kuivatin niitä ison nipun ja silppusin purkkeihin. Kaapista löytyi myös pari vajaata pussillista pähkinöitä. Pähkinät sopivat ihanasti riisin joukkoon. Aavistuksen paahdettuna ne olisivat vielä parempia. Nämä kaapin kätköistä löydetyt olivat kuitenkin valmiiksi suolattuja, joten niitä en paahtanut. Suolaisuutta raikastamaan sopivat mansikat ja jälkkäriksi appelsiinin siivut. Ruokajuomana toimii kuiva valkoviini. Tämä setti oli kokonaisuudessaan kyllä melko täyttävä. Sehän ei toisaalta haittaa, kun voi piknikin jälkeen laittaa hellehatun päähän ja asettua ruokalevolle.

piknik4
Lasillinen valkkaria sopii kesäiselle piknikille.
piknik1
Ruokalevolla voi laittaa hatun silmille ja haistella norjanangervon tuoksua. 

Kesäiset ilmat tuovat lämmön lisäksi aimo annoksen energiaa. Vaikka valoisuuden myötä yöuni jäisi lyhyeksi, niin aurinkoiseen aamuun on helppo herätä. Tällä viikolla olen suuntaamassa ystävien kanssa pienelle lomareissulle Englannin etelärannikolle. Sielläkin on kauniin kesäiset kelit, jotka todennäköisesti innostavat puistopiknikille. Seuraava blogiteksti tuleekin siis sisältämään fiilistelyä reissulta.

Lempeän lämmintä viikkoa kaikille!

Terveisin

-Anu K-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s