Mustavalkoinen haaste

Sain ihanalta ystävältä haasteen. Siis tiedättehän sellaisia kuvahaasteita, joita on Facebookissa? Otetaan kuvia esimerkiksi arjesta ja haastetaan ystäviä mukaan tekemään samoin. Yleensä en lähde näihin mukaan, mutta tähän lähdin mielelläni. Tässä haasteessa piti ottaa seitsemän mustavalkoista kuvaa ilman ihmisiä, nimiä ja selityksiä. Innostuin tästä siitä syystä, että rakastan mustavalkoisia kuvia. Oikeastaan oli kiva katsella maailmaa vaihteeksi mustavalkoisen linssin läpi. Ehkä tämä on pienimuotoinen seesteinen rauhoittuminen ennen kesäksi muuttuvan kevään värihurmosta.

En aio noudattaa haasteen sääntöjä ihan kirjaimellisesti, koska toteutan sen nyt näin blogikirjoituksen muodossa. Eli kuvien yhteydessä tulee olemaan myös selityksiä. 🙂 Kuvat on on otettu viikonlopun aikana. Kevät on vihdoinkin lämpötilojen puolesta tullut, joten piti tietysti viettää aikaa ulkona.

DSC_1078 (2)
1/7 Narsissit ovat olleet ulkona jo pari viikkoa ja kestäneet hyvin yöpakkasia. 

Kaivoin kesäkalusteet esiin suojapeitteiden alta ja istutin orvokkeja. Tähän aikaan vuodesta ei voi vielä istutella ihan mitä tahansa kukkasia. Täytyy huomioida kasvien kylmänkestävyys. Narsissit ja orvokit ovat aika sinnikkäitä. Uusien kukkasten myötä terassin tunnelma piristyi kertaheitolla.

DSC_1055 (2)
2/7 Orvokit istutettiin sinkkiruukkuihin.

Halusin piristää meidän hauvelin viikonloppua, joten ostin hänelle uuden pehmoisen krokotiilin. 🐊 Tuotteen kerrottiin olevan erittäin kestävä pehmolelu. Hmm. Tavallaan se sitä olikin… pysyihän se kuitenkin 10 minuuttia ehjänä sen normaalin 5 minuutin sijaan. Sen jälkeen krokossa oli jo näkyviä vaurioita ja osa täytteistä oli levitelty ympäri olohuonetta. Tiedän, että pehmolelut eivät meillä ole yleensä pitkäikäisiä hankintoja. Silti karvakorva tykkää leikkiä erityisesti niiden kanssa. Leikkihetket täytyy vain pitää melko lyhyinä, jotta lelusta jää jotain jäljelle seuraavaankin kertaan.

DSC_1068 (2)
3/7 Uusi lelu käsittelyssä.

Lauantaina oli upea keväinen päivä. Kävin kuvaamassa merimaisemaa täällä meidän kulmilla Särkänsalmen sillan lähistöllä. Tämän sillan näkymät kuuluvat kyllä suosikkeihini. 💚 Ihastuttavat päivittäin. Laskeuduin tällä kertaa kuvaamaan näkymiä sillan alle. Joku tapahtumaa todistanut varmaankin hämmästeli, että siellä taas joku paikallinen kylähullu seikkailee. Eipä se haittaa. Hienoja kuvia sain otettua. Harmillisesti linnut eivät olleet halukkaita poseeraamaan kuvissani.

DSC_1044 (2)
4/7 Näyttää ihan kesältä.
DSC_1050 (2)
5/7 Tässä kohdassa voisi viettää vaikka koko päivän. Jääpeite on siirtynyt jo melko kauas.

Meidän kiuas meni äskettäin vaihtoon. Sen myötä myös kiuaskivat uusittiin. Mutta mitä tekee hamstraaja? Ei ainakaan heitä vanhoja kiviä pois, vaan asettelee ne ulos koristeeksi. Tällä hetkellä ne ovat terassilla lyhdyn seurana, mutta siirtyvät varmaan kesän tullen kukkaistutuksia reunustamaan. Tänään pieni sade kasteli terassin ja vei vähän loppuja lumia mukanaan.

DSC_1071 (2)
6/7 Kivet siirtyivät kiukaalta terassille. 

Tämä viikonloppu meni siis kokonaisuudessaan kotoisissa tunnelmissa. Kuten suuri osa muistakin viikonlopuista. Olen kyllä nykyään melkoinen kotihiiri, enkä kaipaa kauheasti mitään ihmeellistä ohjelmaa. Yleensä kehitän itselleni kotona niin paljon tekemistä, että viikonloput hurahtavat liiankin nopeasti. Nyt kun voi jo vähitellen siirtyä ulkotiloihin, niin hommaa riittää entistä enemmän.

DSC_1023 (2)
7/7 Koti on paras paikka.

Tässäpä oli minun versioni mustavalkoisesta haasteesta. Innostuin mustavalkokuvista siinä määrin, että kuvia olisi tullut vaikka tuplasti tähän määrään nähden. Jospa nyt yritän noudattaa haasteen sääntöjä edes tässä asiassa.

Ai niin, ja haaste täytyy tietenkin laittaa eteenpäin. Haastan siis kaikki, jotka aiheesta innostuvat ja haluavat tarkkailla ympäristöään mustavalkoisena.

Tsemppiä ja lämpöä alkavaan viikkoon! ☀️

Terveisin

-Anu K-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s