Sukellus syksyyn

Pitkästä aikaa kirjoittelen blogia. Syksy on mennyt jotenkin todella nopeasti. Eilen vaihdoin pihan kesäkukkaset syksyisempiin… ja nyt ollaan kuitenkin jo melkein marraskuussa (!). Ehkä syksy siis yllätti tällä kertaa. Vietin pari viikkoa Lapissa kotikulmilla. Siellä oleskelu on aina virkistävää. Vaikka maisemat ovatkin kovin tuttuja, ei se kuitenkaan millään tavalla vähennä niiden viehätystä. Otin kameran mukaan ja kuvasin siellä syksyistä tunnelmaa.

DSC_0008
Puolukkatertut ovat todella nättejä.
DSC_0001
Pisaroita seitillä.
DSC_0010
Varpuja siellä ja täällä.

Käydessäni kotikulmilla huomaan jotenkin kaipaavani sinne entistä enemmän. Ehkä etäisyys (tai ikä?) saa arvostamaan rauhaa ja puhdasta luontoa uudella tavalla. Lapsena tai kiukuttelevana teini-ikäisenä en edes huomannut kuinka kaunis kotikyläni Kostamo oikeastaan on. Vaikka olen sama ihminen, katson silti asioita ”uusin silmin”. Siksi tallennan palan kotikulmistani usein kameralle. Tuon sen palan mukanani tänne etelään, jossa se sekoittuu mielessäni täältä löytyviin kauniisiin asioihin.

DSC_0022
Ruskan reunustama Kostamojärvi.
DSC_0021
Havupuiden ja lehtipuiden värierot.
DSC_0028
Värikkäät syyslehdet.

Puhutaanko hieman ruskasta? Syksy ei vuodenaikana ole kuulunut suosikkeihini. Nykyään olen alkanut pitää siitä. Suurin syy siihen on ruska. Luonnon väri-iloittelu on suorastaan ilo silmälle! Kellastuneet koivut näyttävät hymyilevän syysauringossa, puhumattakaan vaahteran upeasta syysasusta. Varastoi energia näistä väreistä ennen kuin talvi riisuu kaiken pois. Onhan siinä tosiaan se työläs puoli sitten kun lehdet ovat varisseet pitkin pihaa. Lehtiä voi kerätä talteen ja laittaa esimerkiksi ulos koristeeksi. Pienessä pakkasessa ne säilyvätkin nätisti. Aina voi myös toivoa, että lumi peittää lehdet alleen ennen kuin ne ehtii haravoida. 🙂

DSC_0098
Lammella Merimaskussa.
DSC_0109
Tämän kaverin kanssa kun lähtee kuvaureissulle, niin voi olla varma, että hän asettaa itsensä kameran (ja maiseman) eteen. ❤ #linssilude
DSC_0112
Katsella saa, mutta ei koskea.

Vuodenaikojen vaihtelu virkistää kivasti. Lokakuussa oikeastaan kaivaa jo mielellään pipot ja villasukat esiin. Tähän vuodenaikaan sisältyy samalla sekä rauhallisuutta että odottavaa tunnelmaa. Monille loppuvuosi on kiireistä aikaa, kun joulu lähestyy ja tuo kaikenlaisia valmisteluja tullessaan. Vielä ei ole aika panikoida. Korkeintaan voi vaivata päätänsä ajatuksella siitä, että mihin sijoittaisi valosarjat tänä vuonna. 😉 Eilen laitoin meille pikkaisen syksyisempää fiilistä pihalle, kun otin kesäkukkaset pois. Lyhdyt kuuluvat asiaan, tietysti!

DSC_0134
Laatikollinen omppuja lyhtyjen kera.
DSC_0143
Kuormalavalle piti taas keksiä jotain käyttöä. Lasilyhdyt Granitista.
DSC_0145
Huonekuusi on jo valmiina odottamassa joulua. Ehkäpä se saa muutaman pallon koristeeksi.

Tämän kuvapainotteisen kirjoituksen myötä toivottelen kaikille tunnelmallista syksyä! Muistakaa pukea lämmintä päälle ja kaivakaa seuraavaksi glögimukit esiin. 😉

Syysfiiliksin

-Anu K-

4 kommenttia artikkeliin ”Sukellus syksyyn

  1. Niin kauniita kuvia! Meitä taitaa vaivata sama tauti (tai ikä??), joka saa kaipaamaan entistä enemmän takaisin kotiseudulle 🙂 Ehkäpä siellä Kostamon kylänraitilla taas tavataan ❤

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s