Kesän parhaat

Kesä alkaa olla jo loppumetreillä, joten on aika tehdä kooste. Tällä kertaa ajattelin listata kesän aikana hankittuja uusia juttuja. Muutamia löytöjä on tullut ostettua sekä ulos että sisälle. Lisäksi mukaan pääsevät myös itse väsätyt jutut.

Vaikka kesällä ei paljon valaistusta tarvita, on silti kiva saada hieman tunnelmaa hämärän tullen. Aurinkokennovaloissa on mukavan himmeä valo, ja mikä parasta, ne eivät kuluta sähköä! Kennot latautuvat hyvin, vaikka aurinko ei kunnolla paistaisikaan. Valot syttyvät itsekseen, kun ulkona on tarpeeksi hämärää. Hankin Clas Ohlsonilta mustia pieniä lyhtyjä sekä kaidevalot uuteen köysikaiteeseen.

DSC_0115
Kaidevalot olivat edullinen ja loistava löytö.
DSC_0162
Aurinkokennolyhdyissä on kaunis kuvionti.

Pinterestistä löytyi hieno idea tasoon. Terassin sohvan takana on ollut tyhjä kohta, joka kaipasi jotain kalustetta. Sellainen rakentui kätevästi kahdesta kuormalavasta ja ylimääräiseksi jääneistä betonilaatoista. Lavojen mitoituskin oli juuri sopiva kyseiseen tilaan.

DSC_0119
Tasoon tarvitaan kaksi kuormalavaa ja neljä 30×30 cm betonilaattaa.

Meillä on pyörinyt nurkissa pari vanhaa kehystä, joista olen jo monet kerrat meinannut luopua. Päätin nyt kuitenkin vielä kerran tehdä niille jotain. Halusin taulut ulos, joten niissä piti olla jotain sinne sopivia kuvioita. Löysin Elloksen alesta mustat muurahaistarrat. Ne sopivat meille varsin hyvin, koska muurahaisia on kaikkialla. Jopa liiaksi asti, kun niitä tulee sisälle ovista ja ikkunoista. Maalasin ruskeat kehykset mustaksi ja kiinnitin tarrat kapalevyille. Lasi suojaa tarroja ja levyä kosteudelta.

DSC_0166
Jättimurkkuja tauluissa.

Sisälle piti hankkia uusia koristetyynyjä. Tai oikeastaan ei pitänyt…mutta rakkauteni koristetyynyihin lähtee välillä niin sanotusti lapasesta. Niitä on meillä paljon, siis todella paljon. Nykyään yritän aina luopua niistä sitä mukaa kun uusia tulee tilalle. Välillä onnistun siinä. 😉

Ikeasta löytyi hauskat jättityynyt 65×65 cm. Ne olivat juuri sopivat selkätyynyt rahille. Päälliset kuuluvat Stunsig-mallistoon ja nimenä niillä on Tropiikki. Kuviointi on jollain tavalla hämmentävä, mikä tekee siitä mielenkiintoisen. On omituisia ukkeleita, kissoja, palmuja ja papukaijoja. Kaikki sopivasti sekaisin. Lisäksi bongasin H&M Homesta ananastyynyt. Oli sanomattakin selvää etten voinut vastustaa niitä. Kaksi sellaista päätyi siis meidän sohvalle.

DSC_0093
Tyynyissä vilisee viiksivalluja ja muita hämäriä hemmoja.
DSC_0180
Suosikkihedelmäni tyynyssä.

Koska kasvini tuppaavat olemaan hieman lyhytikäisiä, niin piti hankkia pari uutta. Olohuoneeseen löytyi klusia. Jostain syystä ihastuin siihen heti. Mitään kattavaa esitelmää en osaa kasvista pitää, koska siitä ei juuri mitään tietoa ollut saatavilla. Upean ja eleettömän ulkonäön lisäksi minulle riitti tieto sen helppohoitoisuudesta.

Keittiöön löytyi sitruunatimjami. Muistuttaa pallomaisuudellaan hieman kodinonnia, joka on yksi suosikeista. Ja mikä ihana sitruunainen tuoksu siitä tuleekaan, kun lehtiä koskettaa. En ole vielä käyttänyt sitä kokkailuissa, mutta täytyy ehdottomasti kokeilla.

DSC_0128
Uusia lehtiä on ainakin tulossa, näyttää lupaavalta.
DSC_0184
Tuliko sitruunan aromi jo nenääsi?

Monissa kaupoissa on näkynyt pillimukeja. Erittäin toimiva juttu myös aikuisille. Mukiin kun pudottaa muutaman jääpalan, niin juoma pysyy viileänä pitkään. Eikä haittaa, jos meinaa drinkki kaatua, kun on kansi päällä.

Yksi alelöytö osui kohdalle Indiskassa. Mustassa metallisessa ”kynttelikössä” on paikka yhdeksälle kynttilälle. Siihen sopii kruunukynttilät sekä tuikut. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se on mielestäni ihana.

DSC_0199
Nämä mukit on ostettu Tigerista.
DSC_0101
Nyt on tarpeeksi paikkoja kynttilöille.

Sitten on vielä yksi asia, joka kuuluu kesän parhaimmistoon. Nimittäin kasvimaa, tai tässä tapauksessa kasvatuslaatikko. Ensimmäistä kertaa elämässäni minulla on ollut sellainen. Ja suureksi ihmetykseksi siellä on jopa kasvanut jotain. Laittaessani siemeniä multaan toivoin, että sieltä kasvaisi edes jotain. Näin kävi. Rucolaa, persiljaa, salaattia ja porkkanoita nousi siemenistä. Taimista on saatu mehukkaita tomaatteja ja paprikat ovat vielä kypsymässä. Ilmeisesti paikka oli suotuisia. Ihan huikeeta! Ensi kesänä kyllä laajennan viljelyksiäni.

DSC_0152
Lahjaksi saatu paprika on menestynyt hyvin.
DSC_0153
Porkkanoilla on niin kova meno päällä, että ehkä pientä harvennusta kaivataan.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin päätän tämän tarinointini kesän parhaista paloista. Kesä meni taas kerran aivan liian nopeasti, mutta onneksi siihen sisältyi monia mahtavia juttuja. Vielä on kuitenkin lämmin, joten nautitaan siitä. Seuraavaksi siis nokka kohti syksyä!

Fiilistellen

-Anu K-

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s