Ulos viihtymään

Kesä! Onko se vihdoinkin täällä? Hieman huolestuneena katselin toukokuun alun lumisateita. Olimme juuri saaneet uuden ”terassilaiturin” valmiiksi ja muutamat kukat istutettua, kun lumi peitti kaiken alleen. Onneksi vain hetkeksi. Nyt aurinko on saanut luonnon vihertämään ja kukat kukkimaan. Enää ei ole tarpeen peitellä mansikoita yöpakkasilta ja varjella kukkia kylmyydeltä. On aika siirtyä ulos viihtymään.

Meidän omat pienet pihakeitaat on sisustettu enimmäkseen valkoisella ja harmaan sävyillä. Mukana on puuta ja betonia sekä sopivasti kuluneita pintoja.

pihalla3
Varisevat maalit eivät haittaa, rouheutta se olla pitää.
pihalla15
Ruskeat polyrottinkituolit on sopivasti harmaantuneet vuosien varrella.

Pihan kesävalmistelut vievät aikaa ja usein päivä hääriessä hujahtaa nopeasti. Tähän mennessä suurin osa pihahommista on tehty. Vielä olisi suunnitelmissa muutama taulu terassille sekä muita pieniä yksityiskohtia. Meidän vanha terassi öljyttiin viime kesänä ja pinta on kestänyt talvenkin melko hyvin. Nyt päätimme laajentaa oleskelualuetta kallion päälle. Viime kesän blogijutussa jo esittelin takapihaamme, joka on tavallaan kahdessa kerroksessa. Mieheni nikkaroi nyt laiturin tyyppisen terassin kalliolle, ja siitä tuli kerrassaan hieno! Laiturin toinen reuna tasattiin ja toinen jätettiin tarkoituksella aaltoilemaan. Terassilla on tilaa pitää vaikka pientä piknikkiä. 🙂

pihalla14
Kestopuu saa vielä jossain vaiheessa tummanruskean öljypinnan.
pihalla7
Astu laiturille, ole hyvä.
pihalla9
Kiviä reunustamassa istutuksia.

Mieheni rakensi myös tikasmaiset portaat, joita pitkin kalliolle on helpompi nousta. Pihalle kannettiin sepeliä ja aidan viereen tehtiin pieni polku betonilaatoista.Lisäksi kallion toiselle reunalle on tulossa betoniaskelmat, joita pitkin pääsee nousemaan tasanteelle. Laiturin öljyämistä täytyy odotella ensi vuoteen, koska painekyllästettyä puuta ei kannata heti käsitellä. Aurinko paistaa kalliolle myöhään iltaan asti, joten siinä kelpaa istuskella ja nautiskella lämmöstä.

pihalla8
Tästä kipuat näppärästi laiturille loikoilemaan.
pihalla6
Betoniaskelmat johtavat kalliolle.

Valkoiset kukkaset ovat taas vallanneet meidän terassin, sekä etu- että takapihalla. Orvokkeja on monessa paikassa ja tietysti suosikkini hortensia on taas mukana. Ihastuin myös isolehtiseen murattiin, joka tuntuu tekevän uusia lehtiä melkoisen nopeaan tahtiin. Haaveissa olisi saada takapihalle suuri kasvatuslaatikko, jotta saisimme tilaa hyötykasveillle. Sopiva paikka sille kyllä jo olisi. Toistaiseksi meillä kasvaa vain mansikoita. Olisi kiva kasvattaa myös porkkanaa, salaattia ja yrttejä.

pihalla10
Ruukullinen valkoista.
pihalla4
Tämä ihanuus. ❤
pihalla12
Muratin suurissa lehdissä kaunis muoto korostuu.

Muutamana aamuna olen istuskellut takapihan sohvalla kahvikupillisen kanssa ja nautiskellut raittiista ilmasta. On rentouttavaa kuunnella lintujen viserrystä ja katsella tuulessa heiluvia oksia. Sisällä yleensä tuijotetaan telkkua tai naputellaan puhelinta. Ulkona voi kuitenkin vain olla tekemättä mitään, olla ihan hiljaa vaan. Mahtavinta tässä on se, että kesä on vasta alussa. Toivottavasti lämpimiä päiviä on vielä paljon tulossa.

pihalla1
Pieniin marokkolaistyyppisiin lyhtyihin voi laittaa kynttilät kesäilloiksi.
pihalla13
Pää tyynyyn ja pihatorkuille.

Kun ulkotilat tekee viihtyisäksi, on houkuttelevampaa siirtyä lehden kanssa pihalle eikä jäädä ruokapöydän ääreen lueskelemaan. Meidän kesäsäät ovat välillä hieman arvaamattomia, mutta kyllä torkkupeiton allakin voi köllötellä, jos ei muuten tarkene. Toivottelen ihanaa alkukesää kaikille. Juhannusta kohti mentäessä täytyy ottaa ilo irti pitkistä valoisista illoista.

Aurinkoisin pihaterveisin

-Anu K-

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s