Kaunis ja kiehtova kevät

Luonto heräilee, aurinko paistaa ja mieli on odottava. Kesä on tulossa, mutta sitä ennen ihastellaan kevättä. Yhtäkkiä värit palaavat. Luonnosta löytyy jo pieniä värinpilkahduksia, kun oikein tarkasti katsoo. Kuivuneiden lehtien ja heinän alta nousevat ensimmäiset ja sitkeimmät kukkaset. Kevättä on kiehtovaa seurata, koska muutokset ovat niin helposti havaittavissa.

 Kävin bongailemassa kevään merkkejä luonnosta. 

kevät1
Suloisen pehmeät pajunkissat ovat ensimmäinen merkki keväästä.

kevät5
Leiskuvan keltainen leskenlehti erottuu kauniisti kuivuneiden lehtien seasta.

Luonto virkistyy ja samalla myös kaikki muu. Eläimillä on kevättä rinnassa ja muuttolinnut palailevat takaisin. Ihmiset alkavat hääräillä pihahommissa. On aika suunnata taas ajatukset ulos. Ulkokalusteet voi vähitellen ottaa esiin ja harkita aamukahvin juomista terassilla kirpeässä kevätaamussa. Ihaninta on se, kun valoisat päivät ovat taas täällä.

kevät4
Puu ennen lehtiä.

kevät7
Herkän kauniit sinivuokot.

Kevät on juhlien aikaa. Ensimmäisenä on raikkaan keltaisen pääsiäisen vuoro. Tipuset, puput ja pajunkissat ilmestyvät moniin koteihin. Virpojat käyvät loruilemassa pirteät toivotukset. Meidän kodissa ei ole juurikaan pääsiäiskoristeita, mutta joitakin keltaisen pilkahduksia on näkyvissä. Narsissit kukkivat ja muutama tipu kurkistelee kasvien lomasta. Pääsiäiseksi suuntaamme perinteisesti Lappiin. Ensin kotikulmille ja sitten Leville. Hetkeksi maisemaa vaihtuu siis taas lumiseksi, mutta toivottavasti kuitenkin pysyy aurinkoisena. ☀️

kevät8
Tsirp tsirp!

kevät10
Nameja virpojille… ja vähän itselle. 😉

Jos tapanasi on muuttaa sisustusta vuodenajan mukaan, niin nyt saa ”värittää” kotia. Tämän kauden trendeissä näkyy upeita pastellisia sävyjä, joista oma suosikkini on heleä puuteriroosa. Pastelleilla voi pehmittää vaikkapa graafista mustavalkoisuutta. Printeissä näkyy lisäksi voimakkaan vihreitä kasvikuvioita, joilla saa tehtyä viidakkomaista fiilistä. Eikä kannata unohtaa tällä hetkellä hyvinkin trendikästä sinistä. Nyt Suomen juhlavuotena se on erityisen ajankohtainen väri. Ilahduttavaa on sekin, että luonnonmateriaalit pitävät pintansa.

kevät2
Narsissit ovat viihtyneet ulkona jo useamman viikon ajan.

kevät9
Pajut ja posliiniset munat.

Nytpä sirkutellaan iloisin mielin kohti kesää ja odotellessa nautitaan kevään juhlista. Samalla laitetaan pihalla hihat heilumaan ja avataan terassikausi.

Keväisin terveisin

-Anu K-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s