Vieraita varten

Vieraita tulossa? Kivaa! Kaivataan pientä siivousta..tietysti. Lisäksi voisi laittaa kotiin jotain pientä ekstraa. Tuoreita kukkia maljakkoon ja ehkä myös kaunis kattaus. Nyt kokeilin kattausta, jossa on mukana pari itse tehtyä yksityiskohtaa. Nämä pienet askartelut ovat helppoja ja nopeita toteuttaa.

Säästän paljon lasipurkkeja erilaisia projekteja varten. Päätin ottaa kattaukseen pari kurkkupurkkia pieniksi maljakoiksi. Päällystin purkit serveteillä, jotka löytyivät keittiön kätköistä. Toteutukseen tarvitaan lisäksi decoupage-lakkaa. Lakkaa sivellään ensin purkin pintaan, jonka jälkeen paperi kiinnitetään pinnalle. Servetistä riittää pelkkä pintakerros, alemman paperin voi jättää pois. Lakkaa sivellään vielä paperin päälle, jotta se kiinnittyy kunnolla ja pinnalle jää kevyt suojaava kerros.

helmi1
Tarvitaan lasipurkkeja, decoupage-lakkaa ja servettejä.
helmi2
Lakkaa sivellään purkin pintaa, johon kevyt paperi on helppo kiinnittää.

Tein purkeille nauhakoristeen sormivirkkaamalla. Käytin mustaksi värjättyä juuttinarua. Kattausta varten kävin hakemassa metsästä kuusen ja männyn oksia. Laitoin oksia molempiin purkkeihin koristamaan pöytää. Purkkeja voisi käyttää myös kynttilälyhtyinä. Kynttilän valo kuultaa kauniisti läpi servettipinnoitteen alta.

helmi3
Koristeeksi mustaa juuttinarua.
helmi7
”Kukat” voi hakea metsästä.

Toisen pienen yksityiskohdan väkersin korkista. Todella helppo juttu, joka valmistuu hetkessä. Leikkasin korkista kapeita kaistaleita. Kiersin kaistaleen renkaaksi ja kiinnitin ruuvin näköisellä haaranastalla. Ja kas näin, meillä on servettirengas! Korkkia on käsiteltävä varovasti, jos haluaa renkaiden kestävän useammankin käyttökerran.

helmi4
Korkkirenkaan kiinnitykseen riittää haaranasta.
helmi6
Rullattu servetti pysyy paikallaan renkaan avulla.
helmi8
Message-lasinaluset löytyvät nettikaupasta. http://www.luonnostaan.fi

Kattauksen kaitaliinana toimi musta paneeliverho. En omista pöytäliinoja, joten väliaikainen liina täytyy aina kehitellä jostain muusta. Väriksi valikoitui tällä kertaa musta, mutta kattauksen voi toteuttaa värikkäämmilläkin jutuilla. Jos esimerkiksi käytössä olisi kuviolliset värikkäät servetit, voisi pöytäliinan sävyn poimia servetin väreistä. Kattauksessa voi käyttää vaikka monenlaisia servettejä, jos niiden värimaailma on sama. Tässäkin kattauksessa on on kahdenlaisia servettejä, joissa molemmista on musta pohja. Niiden erilainen kuviointi ei siis yhtenäisen värin takia ole häritsevää, vaan luo yhden kiinnostavan yksityiskohdan.

helmi9
Pienessä kupissa on tarjolla krutonkeja.
helmi10
Mustilla elementeillä saa kokonaisuuteen ryhtiä.
helmi13
Pöytä on katettu, tervetuloa!

Kokeile näitä helppoja askarteluvinkkejä seuraavalla kerralla, kun vieraita on tulossa. Eikä siihen välttämättä vieraita tarvita. Välillä on piristävää tehdä asioita ihan omaksi iloksi. 🙂

Terveisin

-Anu K-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s