Tammikuun touhuja

Joulun jälkeen tekee mieli jollain tavalla raikastaa kotia. Kun kaikki koristeet ja valot on otettu pois, näyttää kaikki taas selkeältä. Voi vähitellen jo valmistautua kevääseen. Todellakin vähitellen, koska muutama talvikuukausi on vielä jäljellä. Lumi ja aurinkoiset pakkaspäivät innostavat ulkoilemaan, eikä sisällä tule vietettyä kovinkaan paljon aikaa. Silti on kiva puuhastella ja kehitellä jotain uutta. Kaiken voi aloittaa siivouksella. Tuntuu siltä, että uuden vuoden alkaessa on intoa laittaa koti järjestykseen.

tammi05
Tammikuussa on sopiva hetki laittaa koti järjestykseen.
tammi08
Kesällä pihalla vihertänyt muratti roikkuu nyt olohuoneen verhotangossa.
tammi11
Kylpyhuoneessa on uusi mustaksi petsattu mäntypenkki.

Meillä uusi vuosi alkoi pienellä nikkaroinnilla ja tuunauksella. Mieheni teki meille uuden sohvapöydän. Hän kuunteli ilmeisesti murinaani meidän huonosta pöydästä tarpeeksi pitkään, ja päätti ratkaista ongelman. Pitkän etsinnän tuloksena ei uutta pöytää kaupoista löytynyt. Ajatus puulaatikoista rakennetusta sohvapöydästäkin on hieman muuttunut. Pinterestin innoittamana pöytä rakennettiin nyt raakalaudasta. Se kävi melko näppärästi. Pöydän pinnat ja reunat maalattiin valkoisella mattapintaisella Vintage-maalilla. Sisäosat maalattiin vaaleanharmaalla. Sävyero ei ole suuri, mutta luo lisää syvyysvaikutelmaa sisäosien ”tasoille”. Pöydän kulmia on vielä tarkoitus hioa hieman rikki, koska vaikutelma saa olla runsaan rosoinen. Lautoja on hiottu, mutta silti niihin on jätetty sopivasti särmää.

tammi03
Pöytä on ulkopinnoilta valkoinen ja sisäpinnoilta vaaleanharmaa.
tammi04
Tasoilla on sopivasti tilaa lehdille ja kaukosäätimille.

Minä otin käsittelyyn olohuoneen tv-tason klaffioven. Siinä on ollut kiiltävä kalvopinta, mutta se ei enää sopinut kokonaisuuteen. Varsinkin kun vanha valkoinen kalvopintainen sohvapöytä siirtyi uuden tieltä varastoon. Tason ovi sai uuden pinnan tapetista. Työhuoneen tekstitapettia oli jäljellä vielä melko paljon, joten päätin käyttää sitä. Samalla tapetin kuvio toistuu nyt työhuoneen lisäksi olohuoneessa. Revin tapetista paloja ja kiinnitin ne decoupage liimalakalla levyn pintaan. Lakkaa sai käyttää melko runsaasti, jotta tapetin sai tarttumaan kunnolla. Lopuksi käsittelin pinnan vielä pariin kertaan valkoisen maalin ja liimalakan seoksella, jolloin tapetinpalojen päälle tuli aavistuksen kuultovalkoinen pinta. Nyt toivotaan, että tapettipinnoitus myös kestää. Huokoiselle pinnalle kiinnittäminen kun toisi kestävämmän lopputuloksen. Vaikka tämä oli pieni pala olohuoneen kokonaisuutta, niin on se valmistuttuaan kuitenkin aika oleellinen sisustuksellinen yksityiskohta.

tammi01
Pinnoitukseen tarvitaan tapettia ja liimalakkaa.
tammi02
Tapetinpalat sijoiteltiin huolettomasti päällekkäin.

Kasvien kaipuu alkoi myös heti joulun jälkeen. Kävin ostamassa eteiseen varjoviikunan, joka toivottavasti pärjää vähällä luonnonvalolla. Muutenkin siirtelin viherkasveja paremmin näkyville uusiin paikkoihin. Kauppaan oli ilmestynyt suurikokoisia tyräkkejä, vihdoinkin! Kesällä yritin sellaista etsiä tuloksetta. Nyt niitä oli saapunut ainakin Plantageniin. Hintaa komeudella oli kuitenkin sen verran, että sai jäädä vielä odottelemaan valoisampia päiviä. Enhän halua, että tämä ihanuus kärsisi heti vähäisestä luonnonvalosta. Kasveilla saa todellakin raikastettua sisustusta. Nyt toivotaan, että tämä vähemmänkin viherpeukalo saa ne pysymään vihreinä.

tammi06
Bonsaipuun oloinen varjoviikuna.
tammi09
Hiiri hengailee ”palmun” varjossa.
tammi10
Pienikin ripaus vihreää piristää.

Nyt pölyhuiskat heilumaan ja  nurkat järjestykseen. Annetaan auringon säteiden taas löytää meidät, jotta saadaan kasvitkin vihertämään.

Touhukasta tammikuuta kaikille!

Terveisin

-Anu K-

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s