Joululta kaikki alkaa näyttää

Viimekertaisesta kirjoituksesta on kulunut jo pitkä tovi. Se kertonee siitä, että kirjoittajalla on ollut kalenteri täynnä kaikenlaista hommaa ja ohjelmaa. Viimeksi intoilin lumesta, nyt en intoile säätiedotuksen lupaamasta vesisateesta. Valkoista joulua emme tänne meidän kulmille tänä(kään) vuonna saa. 😦 Siksi kaipailen kovasti joulua Lapissa kotiseudun maisemissa. Tällä kertaa vietämme joulun kuitenkin täällä etelässä. Onneksi joulutunnelman saa ilman luntakin. Tärkeintä on rauhoittua, nautiskella ja viettää aikaa yhdessä.

joulu6
Pihalla kannon päällä on katajan ja lyhdyn koti.
joulu3
Ovessa on hieno anopin tekemä havukranssi. Koristeeksi riittää juuttinauhasta solmittu rusetti.

Nyt alkaa kotonakin näyttää joululta. Valoja on ulkona ja sisällä. Kuusen ihana tuoksu valtaa kodin kaikki huoneet. Mielikin alkaa jo hieman rauhoittua kaiken hössötyksen jälkeen. Paketointi, leipominen ja siivous ovat kaikki ihan mukavia hommia, jos ne saa tehdä rauhassa ilman kiirettä. Välillä on siis täytynyt  rauhoittua, ottaa glögimuki käteen ja olla tekemättä mitään.

joulu1
Tonttu tarkkailee, vaikka pipo onkin silmillä.
joulu7
Kiinankataja lämmittelee talven ajan sisällä. 
joulu14
”Huoh! Tämä jouluhössötys saa jo riittää. Haluan ulos katselemaan lintuja!”

Kaikesta jouluintoilusta huolimatta meillä on melko vähän koristeita. Suurimman roolin ottaa kuusi. Lisäksi meillä on kolme pientä ”viheriäistä”, joilla on koristeena paristoilla toimivat valot. Meidän joulukoristeissa on (yllättäen) enimmäkseen valkoista, ja hieman myös mustaa ja harmaata. Punaista ei sitten otettu mukaan, vaikka aikomus oli. Parhaiten tunnelmaa luodaan mielestäni valoilla, joten siitä syystä niitä onkin paljon. Hyasintteja täytyy myös ehdottomasti olla, koska niiden tuoksu kuuluu jouluun. Normaalisti laittaisin käpyjä sinne tänne somisteeksi. Nyt meillä on kuitenkin täällä tämä meidän nuorin karvakamu, joka tykkää syödä niitä. Täytyy siis odottaa, että hänen mielenkiintonsa käpyjä kohtaan hieman laantuu.

joulu12
”Käpyjä mulle, kiitos!”
joulu9
Joulupuu on rakennettu.
joulu11
Valkoiset koristeet ovat suosiossa.

Paketointi on usein niitä joulun viimeisiä askareita. Vaikka pakettia ei kauaa ennen avaamista katseltaisi, on silti kiva, jos se näyttää nätiltä. Se on osa lahjaa. Tietysti lahjat voi laittaa ensin kuusen alle, jolloin niitä voi ihastella kauemmin. Yksivärisen ja kuviottoman paperinkin saa jouluiseksi koristeilla. Perinteisten lahjanauhojen sijaan voi käyttää juutti- tai paperinarua. Paketin pinnalle saa kiinnitettyä kuumaliimalla hieman painavampiakin koristuksia. Pakettikortin voi leikata kartongista ja siihen saa kätevästi lisättyä joulutervehdyksen esimerkiksi leimasimella.

joulu10
Koristeita paketteihin voi hakea vaikka metsästä.
joulu15
Paperi on täynnä joulutervehdyksiä.

Leipominen on monille lähellä sydäntä. Meillä leipominen rajoittuu pipareihin ja joulunameihin. Joulunameiksi tein kookospalloja. Niistä tulee lapsuus mieleen, koska olen tehnyt niitä myös joskus pienenä tyttönä. Valmistaminen on siis erittäin helppoa, koska niitä ei paisteta tai kypsennetä. Pallot pyöritellään valmiiksi ja laitetaan jääkaappiin viilenemään. Ovat sen verran makeita, että yksikin pallero riittää jo makeannälkään.

joulu4
Kookospalloista ei makeutta puutu.
joulu5
Yksinkertaisen kaunis hyasintti.
joulu8
Minikuusi valoilla.

Nyt kun kaikki näyttää joululta, on aika vaihtaa vapaalle. Eli joulumusiikki soimaan, kynttilät palamaan ja konvehdit esille.

Toivotan kaikille ihanaa ja rauhallista joulua! Muistakaa rentoutua, syödä hyvin sekä nauttia yhdessäolosta. ❤

-Anu K-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s