Millainen joulu?

Jee, marraskuu ja lunta maassa! Joko saa hehkuttaa joulua? Nyt on ensimmäinen ulkovalosarja asennettu ja joulutähtikin on ikkunassa. Oveen pitäisi saada vielä havukranssi ja siihen hieman valoja. Jouluihmiselle tämä on vuoden tunnelmallisinta aikaa. Saa koristaa kotia, suunnitella joululahjoja, askarrella ja leipoa joululeivonnaisia. ❤ Joka syksy tulee mietittyä, että millaisen joulun sitä tänä vuonna tekisi. Pitäisikö esimerkiksi tehdä tai hankkia uusia koristeita? Millaisilla väreillä kodin voisi koristaa? Perinteisen punaisen sijaan voisikin käyttää tällä kertaa vaikkapa vihreää ja valkoista.  Joka vuosi ei kannata pistää kaikkea uusiksi, mutta voi kehitellä uusia yhdistelmiä ja siten piristää vanhoja koristeita. Nyt siis fiilistellään hieman joulukoristuksia. Tavastani poiketen en käytä tässä blogikirjoituksessa omia valokuvia. Olen tällä kertaa kerännyt kuvia Pinterestin maailmasta. Nämä kuvat ovat siis lainattuja ja linkki alkuperäiseen kuvaan löytyy kuvateksteistä.

punainen
Punaisia koristeita ja punoskoreja. linkki
pun
Houkutteleva jouluinen sohva. Tekee mieli ottaa glögimuki käteen ja käpertyä peiton alle.  linkki

Meidän koristekätköistä löytyy enimmäkseen valkoisia koristeita. Kuusikin koristellaan pelkästään valkoisella. Mieheni ei ole tästä niin innoissaan, koska hänen mielestä jouluun kuuluisi ainakin hieman punaista. Ehkä siis muutama punainen koriste otetaan mukaan tällä kertaa. Sohvalle voisi heittää pari jouluista koristetyynyä. Esimerkiksi H&M Homen valikoimasta löytyy kivoja ja edullisia vaihtoehtoja. Perinteisen joulun tunnelmaa saa kyntteliköillä, olkipukeilla ja tontuilla.

kuusikorissa
Pieni kuusi ei tarvitse jalkaa pysyäkseen pystyssä. Laita kuusi ruukkuun ja naamioi korin sisälle. linkki
halkoja
Kylläpäs puupinokin voi näyttää nätiltä. linkki

Selkeään valkoiseen värimaailmaan saa jouluista tunnelmaa helposti käyttämällä havuja ja käpyjä. Kiedo havuista pieniä nippuja ja maalaile käpyjä. Lumisen talvimaiseman vaikutelmaa haluaisi mielellään myös sisätiloihin. Valosarjoilla ja valkoisella se onnistuu. Hyvinkin pienillä asioilla voi tehdä jouluista tunnelmaa. Eikä sovi unohtaa kynttilöitä, joiden tuoksukin pelkästään luo joulumieltä.

valkoinenjoulu
Valkoisen jäistä hohtoa. linkki
valkoinen
Havunoksa ja käpy sopii koristamaan valkoista pakettia. linkki
jaatuikku
Jäädytä pieniä tuikkukuppeja. linkki

Joulun väreinä voi käyttää myös harmaata. Harmaa on suosittu väri sisustuksessa ja soveltuu jouluunkin. Seuraksi käyvät vaikka metalliset sävyt sekä tietysti punainen. Harmaan ja hopean yhdistelmä sopii sellaisille, jotka haluavat hillityn tyylikkään joulutunnelman ilman suurempia hörhellyksiä. Jos pidät käsitöistä, voit uudistaa vanhat joulupallot harmaalla neuloksella, jonka kiedot pallon ympärille.

harmaatpaketit
Metallisiin sävyihin saa voimaa kontrasteilla. linkki
joulusukka
Söpö joulusukka. linkki
hyasintti
Hyasintin tuoksu on osa joulua. Betoni ja teräs korostavat kasvien  vehreyttä. linkki

Pöydän päälle voi tehdä tarjotinasetelmia. Hae metsästä sammalta tai jäkälää ja asettele joulupalloja kaveriksi. Paljon näkyy kuvia sommitelmista, jotka on tehty lasikuvun sisälle. Siellä valosarjat ja koristeet pysyvät ainakin paikoillaan. Samaan tarkoitukseen soveltuvat myös erikokoiset lasilyhdyt.

asetelma
Tarjottimella on kaunis asetelma. linkki
poyta
Koristeita lasikupujen suojassa. linkki

Jos odotat jo täpinöissäni joulua (kuten minä), niin suuntaa Pinterestiin hakemaan lisää inspiraatiota. Siellä on ehkä liikaakin kaikkea, ja välillä meinaa tulla kuvaähky. Kaikesta jää kuitenkin mieleen yksittäisiä asioita, joista voit rakentaa oman persoonallisen ja kodikkaan joulun.

Joulumielellä

-Anu K-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s