Sommitellaan

Yksityiskohtien ystävä pitää luonnollisesti sommitelmista ja kodin sisustuksen viimeistelyyn kuuluukin sommittelu. Se voi pitää sisällään esimerkiksi sisustustavaroita, tekstiilejä tai kasveja. Sommitelmien etuna on se, että ne ovat helposti muunneltavissa.  Vaihtelevuus on suotavaakin, jolloin saa pienellä vaivalla uudistettua kodin yksityiskohtia. Usein riittää kun vaihtelee tavaroiden paikkoja. Tai jos tulee hankittua jokin uusi tavara, niin sen avulla saa jo rakennettua monta uudennäköistä sommitelmaa.

dsc_0003
K niin kuin keittiö.

dsc_0026
Puupinnoilla ja lämpimillä sävyillä saa pehmeyttä mustavalkoisuuteen.

Kukkasilla ja kasveilla voi tehdä houkuttelevia ryhmiä. Usein palaset rakentuvatkin viherkasvin tai kukkakimpun ympärille. Vihreys tekee freesin vaikutelman kokonaisuudelle. Välillä voi ostaa tuoreen kukkakimpun pöydälle ilman mitään erityisempää syytä. Se piristää kummasti!

dsc_0034
Keittiövaaka on saanut kyytiinsä kodinonnin.

Aloita sommittelu valitsemalla katseenvangitsija. Mieti, mikä on se asia, jonka ympärille haluat sommitelman rakentaa. Yleensä lisäksi ei vaadita kuin muutama asia, joskus riittää yksikin. Joidenkin mielestä sommitelmissa pariton määrä elementtejä on miellyttävämpi kuin parillinen. Kuitenkin sopiva määrä symmetriaa ja parillinen määrä sommittelun ”yksiköitä” luovat tasapainoisen ryhdikkään kokonaisuuden. Sileä-karhea, kiiltävä-matta, pyöreä-kulmikas ja muita pintojen sekä muotojen vastapareja käyttämällä saa luotua houkuttelevaa kontrastia. Sommittelussa kannattaa käyttää myös korkeuden vaihtelua. Se luo jännitettä samalla tavoin kuin värien ja pintojen kontrastit.

dsc_0007
Arkun päällä on somisteena metallisia lyhtyjä, roikkavalaisin sekä käpypalmu paperipussissa. 

  Taulukollaasi on paljon käytetty sommitelma. Kokoa kaikki muistot erikokoisiin kehyksiin ja kokoa niistä ryhmä. Vaikka kehykset olisivat erilaisia, olisi niissä kuitenkin hyvä olla jokin yhdistävä tekijä, kuten väri. Tällöin kokonaisuudesta ei tule liian levoton, koska kuvat ovat kuitenkin erilaisia. Kaikki kuvat voivat olla esimerkiksi mustavalkoisia, jos se sopii sisustukseen. Silloin on helpompi leikitellä myös kehyksien ulkonäöllä. Jos haluat muokata kollaasia helposti, etkä tahdo kymmeniä reikiä seinään, käytä silloin tauluhyllyjä. Kevyet kehykset voidaan kiinnittää maalattuun seinäpintaan myös kaksipuolisella teipillä.

dsc_0013
Eteisen kevyet taulut on kiinnitetty kaksipuolisella teipillä.

Instagramissa näkee paljon kuvia, joissa on tehty upeita sommitelmia. Kuvat ovat inspiroivaa katseltavaa, ja niitä on kiva tehdä myös itse. Voit koota asetelman erilaisista yksittäisistä asioista vaikkapa tason tai alustan päälle ja kuvata sen ylhäältä päin. Suunta antaa hienon perspektiivin kuvalle. Se, että keksiikö näille kuville jotain erityistä käyttöä, on sitten eri juttu. Onhan niitä mukavaa laittaa kuvien jakopalveluihin omaksi ja muiden iloksi. Kauniita asioita on aina mukava katsella. Tietysti kuvia voi hyödyntää esimerkiksi korteissa tai miksei myös tauluissa.

img_1721
Mausteinen sommitelma viime vuodelta.

dsc_0073
Havut, kävyt ja kurpitsat sopivat talvisiin sommitelmiin.

img_1696
Vuoden takaisia jouluisia tunnelmia.

Joulu lähestyy, ja sehän on kaikkien sommittelun sekä koristelun ystävien parasta aikaa. Nyt jo sormet syyhyävät, kun haluaisi kovasti päästä koristelemaan kotia jouluiseen asuun. Täytyy kuitenkin malttaa vielä hetki. Ehkä marraskuussa voi laittaa (vähän) valosarjoja. 😉

Sommitteluterveisin

-Anu K-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s