Kesästä syksyyn

Vuodenajat ovat rikkaus. Monien mielestä koko vuosi odotellaan kesää, joka on vuoden parasta aikaa, koska onhan silloin lomaa ja lämpöä. Kesät ovat kieltämättä erityisiä siitäkin syystä, että ne ovat niin (harmillisen) lyhyitä. Kesällä luonto on runsaimmillaan ja valo saa kaiken näyttämään kauniilta. Taas kerran kesä meni nopeasti, mutta haittaako se? Silti kaikki mukavat kesämuistot lämmittävät mieltä myös viilenevässä syysilmassa.

perhonen
Kesäinen kaunokainen.
woods2-1
Aurinko saa metsän näyttämään satumaisen vehreältä.

Kesällä vietimme juhannusviikonlopun saaristossa mökillä, jonne oli tarkoitus mennä toistamiseen kesän aikana. Kävi kuitenkin niin, että kesä meni, eikä toista reissua ehdittykään tekemään. Onneksi keskikesän juhlan aurinko ja luonto tallentuivat kameralle sekä kesämuistoihin. Merimaisemalla on mukavan rauhoittava vaikutus.

paivameri
Meri päivällä.
saaristokasvit
Rantakivikon kasveja.
iltameri
Hempeän pastellisia sävyjä iltaisella merellä.

 Syksyyn liittyy tietynlaista haikeutta; putoilevia lehtiä, lähteviä muuttolintuja ja pimeitä iltoja. Tuntuu siltä, että kaikki vaipuisivat uneen odottamaan seuraavaa kesää. Ehkä asiaa ei tarvitse ajatella näin. Luontoa voi ihastella jokaisena vuodenaikana. Kirpeän raikkaat syysaamut herättelevät kunnolla ja ruskan raikkaat värit antavat energiaa. Siirrytään kesän väriloistosta lämpimiin murrettuihin sävyihin, kunnes vuoroon tulevat talven viileät värit.

pelto2
Kullanhohtoinen viljapelto.
kanervat
Syksyiset kanervat.
karpassieni2
Myrkyllinen väripilkku metsäisessä maassa.

Tykkään kuvata luontoa ja siksi kokosinkin tänne ottamiani luontokuvia kesältä ja syksyltä. Luonnon väreistä ja pinnoista saa inspiraatiota kaikkeen, erityisesti sisustamiseen. Vuodenaikojen vaihtelevat värimaailmat innostavat samalla myös uudistamaan kotia. Luonnonvalon aika lyhenee ja pimeys pakottaa kiinnittämään huomiota erityisesti valaistukseen, sisällä sekä ulkona.

ruskalehdet
Vaahtera ruskan väreissä.

Varisevat lehtipuut saavat kaipaamaan suojaa ja lämpöä, joten huovat täytyy kaivaa esiin. Viileämpinä vuodenaikoina kotona vietetään enemmän aikaa, joten viihtyvyyteen tulee kiinnitettyä enemmän huomiota. Sisätiloihin ei saisi kuitenkin jämähtää ainakaan viilenevän ilman takia. Ulkona voi käydä vaikkapa keräilemässä maasta luonnonmateriaaleja koristeeksi tai askarteluun. Muutama syksyinen lehti ja kasa käpyjä kulhossa tuo sisätiloihinkin muistutuksen upeasta luonnosta.

Luontoterveisin

-Anu K-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s