Kurkistus pieniin huoneisiin

Olen kirjoitellut tänne blogiin paljon meidän kodistamme. Muutama pieni huone on kuitenkin jäänyt vielä huomiotta. Nyt siis on aika kurkistaa wc-tiloihin ja kylpyhuoneeseen. Meidän 73m2  asunnossa on kaksi erillistä vessaa, mikä ei ole kovinkaan tavallista tämän kokoisissa kodeissa. Usein toinen wc-istuin on sijoitettu kylpyhuoneen yhteyteen. Nämä kaksi pientä huonetta ovat yksi tämän asunnon (monista) hyvistä puolista. Meillä kahden aikuisen taloudessa yksikin wc riittäisi, mutta ei kahdestakaan haittaa ole. Helpottaa erityisesti aamutoimia, jos molemmat ovat lähdössä samaan aikaan töihin.

pyyhkeet2
Harmaata ja valkoista.
pyyhkeet3
Kylppärin kyltti.

Pintamateriaalit ja kalusteet näissä wc-tiloissa ovat täysin identtiset. Tilat on remontoitu edellisen asukkaan toimesta. Lattioissa on tummanharmaata 10x10cm laattaa ja seinissä valkoinen laatoitus. Laminaattitason tummanharmaa rouheinen pinta yhdistyy mukavasti lattian sävyyn.  Molemmissa on pienikokoinen tason päälle asennettu allas. Olemme leikkimielisesti erotelleet nämä wc:t sukupuolen mukaan, toinen naisille ja toinen miehille. Tämä näkyy jonkin verran myös sisustuksessa. Eteisen käytävän varrella sijaitseva wc on enimmäkseen mieheni käytössä. Siellä on pyritty pitämään kaikki kylpyhuonetarvikkeiden sävyt hyvin neutraaleina. Mustavalkoisuus ja harmaus eivät ainakaan häiritse liikaa sisustuksen toivottua ”miehekkyyttä”. 🙂

wcmen
Tasossa on kiva rosoinen pinta.
allas2
Saippuapumppu löytyi Clas Ohlsonilta.

Toinen wc sijaitsee makuuhuoneessa. Se on minun käytössä, joten sieltä löytyykin sitten enemmän kaikenlaisia purkkeja ja pömpeleitä. Naiset kun usein tarvitsevat laittautumisessa monenlaisia asioita. Tästä tilasta löytyy myös hieman pinkkiä. Vaikka en ole erityisemmin pinkin värin ystävä, niin pieninä annoksina sillä saa hieman piristystä muuten pelkistettyyn värimaailmaan. Niin ja pitää kai tyttöjen vessassa hieman pinkkiä olla, jotta tietää tulleensa oikeaan paikkaan. 😉

pyyhkeet
Helmiä ja ripaus pinkkiä.
wc2
Purnukoita ja nättejä juttuja.
meritahdet
Tauluhyllyllä on meritähtiä koristeena.

Kylpyhuoneen pinnat ja kalusteet ovat samoja kuin wc-tiloissa. Sauna on alkuperäisessä kunnossa, mutta sitä meillä ei ole tarkoitus toistaiseksi remontoida. Ajatuksissa on kylläkin ollut puupintojen käsittely tummaksi, mahdollisesti ihan mustaksi. Saunassamme on ihana pieni ikkuna, joka tuo sopivasti valoa tilaan. Kesällä ilta-aurinko valaisee kauniisti saunan puupintoja. Rakastan saunomista ja erityisesti pimeinä syysiltoina on leppoisaa lämmitellä saunassa.

kh
Pyyhekokoelma pesukoneen päällä.
sauna
Puupinta tuo lämpö harmaan ja valkoisen joukkoon.
sauna2
Hämyinen syyssauna.

Kun näitä kodin pieniä huoneita tai ts. kosteita tiloja ajatellaan sisustussuunnittelun näkökulmasta, on kokonaisuuden pääpaino erityisesti pintamateriaaleissa. Pintojen ulkonäkö saa enemmän huomioita, koska kalusteita ja sisustustavaraa on yleensä vähän. Kiinteiden kalusteiden valinnassa olisi oleellista huomioida kokonaisuuden yhtenäisyys. Tärkeää on ajatella jossain määrin myös ajattomuutta, koska näiden tilojen remontit ovat melko hintavia. Yleensä lopputulos miellyttää pidempään, kun on tehnyt harkittuja ratkaisuja. Sisustusta saa muokattua kylpyhuoneen tarvikkeilla, tekstiileillä ja muilla yksityiskohdilla. Ja mitä ihanuuksia markkinoilta löytyykään! Näillä pienillä jutuilla saa luotua kodikkuutta ja tunnelmaa. Etsin netistä muutamia kivoja kylpyhuonetarvikkeita sekä tekstiilejä ja kokosin niistä kollaasin.

kylpy
Kuvan tuotteet: H&M Home ja Stockmann

Terveisin

-Anu K-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s