Kynttilöiden aika

Eilen oli Muinaistulien yö. En lähtenyt katsomaan kokkoa, mutta päätin laittaa kynttilät palamaan sisällä ja ulkona. Nyt oli hyvä syy kaivaa kynttilät taas esiin. Tai noh, siihen ei kyllä tarvita erityistä syytä. Rakastan kynttilöitä, ja siitä syystä pimenevät illat ovatkin tervetulleita. Syksy saapuu, mutta ei haittaa. Kesän jälkeen on ihana rauhoittua seesteiseen syksyyn ja nauttia illoista kynttilöiden valossa.

lasilyhdyt
Etupihan lasilyhtyjä.
lyhty4
Tallilyhty terassin kulmalla.

Kynttilöiden sijoittelussa on hieman haasteita, ainakin sisätiloissa. Varsinkin nyt kun meillä on pöydille hyppivän kissan lisäksi koiranpentu. Kyllä. Kolme viikkoa sitten meille tuli uusi perheenjäsen, suomenlapinkoira Alf. ❤ Pentu tietysti tunkee itsensä kaikkialle mihin pääsee, joten kynttilöiden kanssa saa olla hieman varovainen. Tuikkuja eli lämpökynttilöitä on helpompi sijoitella, kun ne ovat yleensä jossain kupissa lasin suojassa. Kruunukynttilät ovat aina suuremmassa vaarassa kaatua, mutta näyttävät kyllä kauniilta korkeissa kynttilänjaloissa.

alf
Aina ei jaksa riehua, välillä täytyy levätä. ❤ 
taso
Kynttilät ”vaaravyöhykkeellä” tason päällä.

Olisin kiinnostunut myös kynttilöiden valmistuksesta. Suunnittelinkin osallistuvani lähempänä joulua johonkin kynttiläpajaan, jossa pääsee itse valamaan kynttilöitä. Tietysti sitä voisi kokeilla myös kotona. Ohjeitahan kyllä löytyy netistä. Tarvikkeita, kuten parafiinia, steariinia, sydänlankaa ja värejä löytyy esimerkiksi askarteluliikkeistä. Kynttilöitä voi tehdä myös sulattamalla vanhoja kynttilöiden jämiä, joita ei pysty enää polttamaan. Koska kaikki tee se itse-jutut ovat kivoja, niin omatekoinen kynttilä on myös ihana lahja.

Törmäsin Kodin Kuvalehden ohjeeseen, jossa tehdään suloisia kukkakynttilöitä: http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/tee_itse/askartelu/nain_teet_itse_sopoja_kukkakynttiloita

lyhty3
Pienet lasilyhdyt olivat koristeina meidän häissä.

Sisustusintoilijana olen myös sitä mieltä, että kynttilät ovat sisustuksen viimeisteleviä yksityiskohtia. Kaikenlaiset lyhdyt ovat herkullinen osa sisustusta, vaikka niissä ei aina kynttilä palaisikaan. Varsinkin suuret lyhdyt ovat näyttäviä ihan yksinään. Pienemmistä lyhdyistä ja tuikkukupeista saa tehokkaan kokonaisuuden, kun niitä käyttää ryhmissä. Lisäksi esimerkiksi tarjottimelle voi tehdä suuremman ryhmän erikokoisista pöytäkynttilöistä, jolloin palattomalla alustalla kynttilän steariini saa valua huolettomasti.

tuikut
Muutama tuikku löytyy myös eteisestä.

 

tuikut2
Kastehelmi-lyhdyt ovat olleet käytössä koko kesän ajan.

Tämä kirjoitus oli tällainen pieni syksyinen fiilistely. Nyt siis kaivetaan kynttilät laatikoista ja otetaan sammutuspeitteet lähistölle. Vaikka ihana kesä alkaakin olla jo ohi, niin nautitaan silti näistä meidän upeista vuodenajoista ja löydetään kaikesta parhaat puolet. Tunnelmointia, teetä ja lämpimiä ajatuksia tuleviin syksyisiin iltoihin.

Terveisin

-Anu K-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s