Pientä ehostusta

Nyt on lomailu alkanut! Aloitin loman siivouksella ja samalla huomasin kodin sekä pihan kaipaavan  pientä ehostusta. Tämä ei siis ollut mitään ehdottoman tarpeellista ehostusta, mutta aina on kiva laittaa jotain uutta. Suuntasin taas kerran Kukkataloon etsiskelemään muutamia kukkasia pihalle. Sieltä löytyi muratteja, tähtisilmiä, pari syysasteria ja callunoita, valkoisina tietysti. Eli hieman syksyiseen suuntaan ollaan menossa, vaikkakin helteistä on nyt saanut nauttia ihan kunnolla. Samalla löysin söpön sammakkopatsaan. En yleensä innostu mistään patsaista, mutta tämä oli jotenkin vastustamaton. Lisäksi se sopii meidän pihalle, koska meillä asustelee paljon sammakoita täällä.

samppi
Buddhamainen sammakkopatsas päivystää pihalla.
kukat
Tähtisilmät rottinkikorissa.
calluna
Callunat luovat jo syksyistä tunnelmaa.

Päätin tarttua projektiin, joka on jo melko kauan odotellut terassilla. Rottinkinen laatikosto on parhaat päivänsä nähnyt, joten halusin uudistaa sitä. Ensin laatikosto pääsi pesulle ja sai kuivua rauhassa seuraavaan päivään. Kävin ostamassa mattavalkoista spraymaalia ja sumuttelin rungon valkoiseksi. Maalia kului kyllä yllättävän paljon, eikä se oikein riittänyt. Piti käydä ostamassa vielä toinenkin purkki. Lisäsin runkoon kuivuneen sprayn päälle valkoista kattomaalia, jotta sain pinnasta hieman peittävämmän. Rottingin maalaamisen spray sopii mainiosti, koska se menee myös punoksien väleihin. Valkoisena laatikosta näyttää uudelta ja raikkaalta. Solmin paksua juuttinarua rungon osien liitoskohtiin. Toimivuuden kannalta niillä ei ole mitään virkaa, toimivat siis vain kivoina yksityiskohtina.

laatikosto
Hieman ränsistynyt rottinkinen laatikosto kaipasi uudistamista.
tuunattulaatikosto
Valkoinen maali sai laatikoston näyttämään taas raikkaalta.
laatikosto3
Juuttinarusta tehtiin yksityiskohtia.

Päätin siivouksen ohessa myös hieman hääräillä sisällä. Kukkakaupasta tarttui mukaan suloinen kodinonni, joka näyttää ihanalta tuuhealta mättäältä. Sopiva puinen ruukkukin tuli vastaan, ja nyt söpistys koristaa sohvapöytää. Yritin etsiä suuria puulaatikoita, joista saisin rakennettua meille pöydän. Olen yrittänyt etsiskellä meille uutta sohvapöytää, mutta en ole löytänyt mieleistä. Ajattelin kokeilla toteuttaa ideaa puulaatikkopöydästä heti kun löydän sopivat tarvikkeet. Haluaisin liittää kaksi isoa puulaatikkoa toisiinsa. Laatikoiden päälle tulisi lasi ja alle rullat. Laitan tänne kuvan nikkaroinnissa sitten kun sen aika koittaa.

kodinonni
Ihanan vehreä kodinonni.
thepaperbag
Tapettirullat ja lahjapaperit saavat olla reilusti näkyvillä.

Meidän keittiön verhot ovat kaivanneet verhopidikkeitä. Päätin tehdä sellaiset kuohuviinipullon korkeista. Naputtelin pienen naulan seinään ja tein korkkiin reiän. Pehmeän korkin sai helposti painettua naulaan kiinni. Julkaisin kuvan tästä verhopidikkeestä Instagramissa ja ainakin anoppi oli ottanut jo idean kokeiluun. 🙂 Hienoa! Nauhan verhopidikettä varten tein letittämällä sisalnarua.

verhopidike
Korkeille löytyi käyttöä.

Sunnuntaina suuntaamme pienelle matkalle Maltalle. Tarkoituksena olisi mennä snorklailemaan ja tutkimaan vedenalaista elämään. Maltalla on erityisen hyviä sukellus- ja snorklauspaikkoja. Vesi on todella kirkasta ja pohjassa on kaikkea katseltavaa. Otan tietysti kameran mukaan, joten reissun jälkeen on varmasti luvassa Malta-aiheinen blogipäivitys. Nyt jatkuu pakkaaminen!

Lomaterveisin

-Anu K-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s