Satoi tai paistoi

Lomapäivä kotona? Eikä mitään tekemistä? Pitkällä kesälomalla saattaa joskus tulla päiviä, kun ei ole reissuja tai muuta ohjelmaa, ja vietät päivän tai kaksi kotosalla. Sehän onkin ihanteellinen tilanne, jos sellaisia päiviä välillä on. Ehkä olisi myös hyvä sallia itselleen päiviä ilman mitään suunnitelmia. Hitaita aamuja, kun istahdat sohvalle mietiskellen, että mitähän sitä tänään tekisi. Itse nautin näistä päivistä, vaikka niitä harvoin onkin. Kesäloma ei ole omalla kohdallani vielä alkanut, mutta kirjoittelenpas silti muutaman vinkin tällaiseen ”kotoiluun”. Nämä puuhat sopivat erityisen hyvin sisällä vietettyihin sadepäiviin, mutta voidaan toteuttaa myös pihalla aurinkoisena päivänä.

kotoilu2
Kasallinen lomalukemista.

Odottaakohan varaston nurkassa jokin vanha kaluste, joka vaatisi tuunausta? Se on odotellut sitä sopivaa hetkeä, sitten kun on aikaa. Nyt voisi olla sopiva hetki kaivaa se esiin! Meillä tuunausta on odotellut keittiön porrasjakkara. Sille on jo paikka ja käyttötarkoituskin olemassa. Koivunvärinen jakkara ei kuitenkaan oikein istu muuhun sisustukseen, joten se on kaivannut ylleen vaaleanharmaata maalia. Massiivipuiset kalusteet ovat hyviä ja kestäviä. Niitä pystyy käsittelemään tarpeen mukaan useaan kertaan. Älä siis heitä pois kalustetta, joka ei ehkä sellaisenaan sovi ympäristöön, vaan mieti miten sitä voisi muokata. Maalia pintaan ja kaluste saa uuden elämän. Nyt tuli myös testattua, että maalaaminen sujuu varsin hyvin yhdelläkin kädellä. Minulla on sattunut pieni haaveri vasempaan käteen, enkä tällä hetkellä saa rasittaa sitä. Istahdin siis lattialle ja aloin sutimaan huomaten, että kyllähän tämä näinkin onnistuu. Ainakin silloin, jos käytössä on se käsi, jonka kanssa normaalistikin enemmän toimit.

kotoilu7
Koivuinen porrasjakkara saa uuden värin.

Askartelu, nikkarointi ja kaikki tee se itse-jutut ovat sitä ihanaa luovaa tekemistä. Oman kädenjäljen näkeminen on yleensä palkitsevaa. Ja vaikka visiot eivät aina menisikään putkeen, niin kokemus opettaa. Mikäli ei ole mitään tiettyä projektia mielessä, niin suuntaa Pinterestiin. Johan alkaa yllättävästi hommaa löytyä. Mieletön inspiraation lähde! Kuvia kaikesta, mitä ikinä keksit. Jos et ole vielä tutustunut, tee se lomallasi: www.pinterest.com. Sivusto vaatii rekisteröitymisen toimiakseen kunnolla.

kotoilu4
Aina voi askarrella kortteja.

En tiedä kuinka ohimenevä hitti on aikuisten värityskirja, mutta ainakin toistaiseksi niitä on vielä tarjolla moneen lähtöön. Toisaalta miksipä se olisi väliaikaista, voihan se olla jollekin harrastus. Minulla on muutama värityskirja, mutta en ole niitä kauheasti ehtinyt väritellä. Ne ovat kuitenkin ehdottomasti lähdössä mukaan lomareissulle. Värittely ei ole vain lasten juttu. Se on mukavaa ajanvietettä, jonka aikana voit mietiskellä ihan muita juttuja ja samalla kuitenkin luoda kauniisti väritettyjä kuvia. Kaiken lisäksi aikuisten värityskuvat ovat todella hienoja. Niistä voi tehdä vaikkapa tauluja.

kotoilu1
Väriä paperille.

Sitten kun et enää jaksa väritellä kuvia, niin laita väriä kynsiin. Kerrankin on aikaa tehdä oikein kunnon manikyyri ja lomavarpaat. Saattaa jopa olla, että tällä kertaa ehdit antaa kynsilakan kuivua rauhassa ennen kuin sohaiset sen johonkin. Nämä ovat niitä naisen elämän pieniä iloja. 😉

kotoilu3
Ja väriä kynsiin.

 Lomallahan olisi tietysti tärkeintä muistaa rentoutua. Eli jospa istuisi kahvikupin ääreen ja lukisi lehtiä. Minulla on monta kesän sisustuslehteä odottamassa lukemista. Odotan innolla sitä hetkeä, kun voin käpertyä lehtieni kanssa johonkin. Paisteella voin lueskella aurinkotuolissa ja sateella sisällä ikkunan ääressä. Sateen ropina on mielestäni rentouttavaa, sitä on mukava kuunnella. Sateella voi hyvällä omatunnolla istua sisällä menettämättä yhtäkään auringonsädettä. Ehkä parempi olisi mennä terassille katoksen alle kuuntelemaan pisaroita tai ottamaan torkut. Samalla saa nauttia raikkaasta ilmasta.

kotoilu6
Karvakamu arvostaa päivätorkkuja.
kotoilu8
Muista käydä myös metsässä fiilistelemässä.

Kiteyttääkseni nämä lomaohjeet ehdottaisin siis, että tee lomallasi kaikkea sitä, mitä et muuten välttämättä ehdi. Laiskottele, lue, askartele, mietiskele, lakkaa kynsiä, katsele leffoja, maalaile, väritä ja nauti hetkestä. Mikäli sää sallii, niin kehotan myös välillä samoilemaan metsässä. Sieltä saa mielenrauhaa (ja marjoja).

Leppoisaa lomailua toivotellen

-Anu K-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s