Luonto on lähellä

Kävelen soraista polkua pitkin ja haistelen raikasta ilmaa. Aurinko paistaa, perhoset lentelevät ja linnut visertävät. Ihastuttava kesäpäivä! Ei kiireitä, ei häiritseviä tekijöitä, ei edes hyttysiä. Tästä hetkestä täytyy osata nauttia. Tätä taitoa olen oppinut kehittämään, siis hetkestä nauttimisen taitoa. En tiedä voiko sitä ihan taidoksi kutsua, mutta oli se mitä tahansa, niin sitä tarvitaan. Se on pientä iloa arjen keskellä.

Luonto2
Polku metsän siimeksessä.

Muutettuamme maaseudulle huomaan olevani erityisen kiitollinen siitä, että luonto on lähellä. Voin suunnata pihasta minne päin tahansa ja aina päädyn johonkin rauhalliseen paikkaan, jossa saan olla ajatuksineni luonnon ympäröimänä. Täällä Merimaskun maisemissa kohtaan yhden lenkin aikana meren, pellot, metsät ja järven. Pieni kävelylenkki luonnossa saa asiat etenemään ja ajatukset virtaamaan. Yleensä parhaimmat ideat syntyvät juurikin silloin, kun samoilet jossain luonnon helmassa.

Kuvasin tänne muutamia näkymiä inspiroivan kävelylenkkini varrelta.

Luonto3
Kesäinen meri

Kyllä, olen juuri se tyttömäinen tyttö, joka keräilee kukkasia niityltä ja ihastelee perhosia. Eikä se ole muuttunut mihinkään, vaikka kolmekymppiä on jo reilusti ylitetty. Lapsenakin asuin maalla ja vietin paljon aikaa ulkona. Virikkeitä ei pahemmin ollut, mutta tekemistä kyllä keksittiin. Luonnon ihailu ja arvostus ovat lähtöisin sieltä, pienestä maalaiskylästä Kemijärven maisemista.

Luonto4
Maalaismaisemaa
Luonto5
Tiellä, jonka varrella kasvaa villejä lupiineja.

Se on toisaalta yllättävääkin, miten pienestä asiasta inspiraatio voi olla lähtöisin. Parhaiten kauneuden ja kiinnostavat asiat tavoittaa, kun niitä ei etsi. Riittää kun pysähtyy hetkeksi tarkkailemaan mitä ympärillä tapahtuu. Kokeile! Mene metsään ja istu mättäälle, äläkä missään nimessä hättäile. 😉 Kyllähän alkaa maailma avartua. Hengitä syvään ja ota rennosti.

Luonto8
Ulpukoita Taattistenjärvessä.
Luonto6
Päivänkakkarat ovat aina yhtä suloisia.

Nautitaan kesästä ja upeasta luonnosta!

Puita halaillen

-Anu K-

2 kommenttia artikkeliin ”Luonto on lähellä

  1. Ihania kuvia maaseudun luonnosta. Voisit laittaa faceen myös, niin vielä useampi pääsisi ihailemaan kuvia ja pieni ajatus teksti kuville.ja siitä linkki tähän blogiin.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s