Ihana kalkkimaali

Muutimme maaliskuussa uuteen kotiin. Koti ei paljon remonttia kaivannut, mutta seinäpintoja halusimme uudistaa. Olin nähnyt kuvia betonimaisista ja eläväisistä seinäpinnoista, halusin ehdottomasti sellaisen makuuhuoneeseemme. Oikeanlaisen tuotteen löytäminen vaati pientä selvittelyä. Löysin muutamia blogeja, joissa tätä tuotetta oli testattu. Siten varmistui, että olin löytänyt etsimäni. Tuote on islantilaisen yrityksen valmistama Kalklitir-kalkkimaali. Tuote on ekologinen ja se valmistetaan luonnollisista mineraaleista ja väripigmenteistä. Maali myydään jauheena pusseissa ja siitä löytyy useita sävyjä. Yhden pussin hinta on suunnilleen 50€ ja se riittää 8-12 m2 pinnan käsittelyyn yhteen kertaan. Sävyt ovat hillittyjä ja niistä löytyy paljon erilaisia harmaan sävyjä.

Mh1
Taustalla kalkkimaalilla maalattu seinä. Vaaterekkiin on valittu sisustukseen sopivat vaatteet.. tietenkin. 😉

Löysin tuotetta Turusta eräästä sisustusliikkeestä. Sävyn valinta vaati pientä mietiskelyä. Meinasin ensin ottaa mahdollisimman vaalean sävyn. Totesimme kuitenkin, että vaaleassa sävyssä kalkkimaalin erityinen hienous, eli eläväinen mattapinta, ei tule niin hyvin esiin. Siispä päädyin tummempaan sävyyn, joka oli nimeltään Winter Secco (ellei tämä hatara pää ihan väärin muista). Kalkkijauheeseen lisätään vettä ja sekoitellaan kymmenisen minuuttia. Maali on hyvin vetistä, joten maalatessa sitä saattaa hieman roiskua ympäriinsä. Lattia ja viereiset seinät kannattaa siis suojata hyvin. Seinäpinnassa oli entuudestaan tumma sävy, joten se piti pohjamaalata. Valkoisen sijaan teimme pohjamaalauksen vaaleanharmaalla sävyllä. Pohjamaaliksi suositellaan valmistajan ohjeiden mukaisesti vesiohenteista maalia.

Mh2
Ilta-aurinko valaisee makuuhuonetta.

Levitin kalkkimaalin leveällä sudilla ristikkäisin vedoin. Eli toisin sanoen huiskin menemään ihan rennolla otteella. Kalkkimaalilla on hyvin vaikeaa saada tasaista pintaa, ja sitä ei nyt edes tavoiteltu. Halusin mahdollisimman paljon pintaan elävyyttä. Maali näyttää märkänä hurjasti tummemmalta kuin se oikeasti tulee olemaan. Näytti siltä, että seinään olisi huiskittu mutaa. Kuivuessaan sävy vaaleni heti. Yksikin kerros olisi voinut riittää, mutta harmaa pohjamaali kuitenkin hieman kuulsi alta. Lisäsin toisen kerroksen, mutta en käynyt koko pintaa läpi, vaan lisäsin maalia sinne tänne vaaleimpiin kohtiin.

Lopputulos oli juuri sitä mitä halusin ja maalia jäi vähän ylimääräistäkin. Ajattelin seuraavaksi kokeilla maalata työpöydän jalat lopulla maalilla. Saa nähdä miten hyvin maalin käyttö onnistuu kalusteissa. Se on tullut huomattua, että kalkkimaalipinta on suhteellisen arka. Pölyjen pyyhkimen kuivalla liinalla ilman hankausta on varmaankin kaikista turvallisin tapa puhdistamiseen.

Mh5
Löysin sattumalta kukkapurkin, jossa on samankaltainen pinta kuin kalkkimaaliseinässä.

Halusin valkoisen sängynpäädyn kontrastiksi tummalle seinälle. En kuitenkaan löytänyt sellaista mitä olin ajatellut. Päätin tehdä sellaisen itse. Ostin päätyä varten pohjamaalattua ulkoverhouslautaa. Ihastuin siihen eniten, vaikka se olikin erilaiseen käyttöön tarkoitettu. Lauta oli sopivan rouheasti raakalaudan näköistä, mutta siinä oli kuitenkin jo pohjamaalaus valmiina. Nikkaroin päädyn kolmesta vaakalaudasta, joihin kiinnitin nauloilla pystylaudat. Maalasin päädyn ensi valkoiseksi sävytetyllä kalustelakalla, mutta pinnasta ei tullut tarpeeksi vaalea. Lisäsin vielä kerroksen valkoista seinämaalia.  Päätyä ei tarvitse kiinnittää seinään tai sänkyyn. Rakenne on melko raskas, joten se pysyy paikallaan pelkästään seinään nojaamalla.

Mh3
Sängynpääty tuo sopivasti kontrastia mattapintaiselle seinälle.

Innostuin kalkkimaalista sen verran paljon, että käyttäisin mielelläni jotain muutakin sävyä toisessa huoneessa. Se tekee pinnoista pehmeän samettisia, mutta kuitenkin samalla tuo aavistuksen teollista fiilistä. Ihana sekoitus, suosittelen. 🙂

Lisätietoa tuotteesta löytyy valmistajan kotisivuilta: http://www.kalklitir.com/

Nyt siis suti heilumaan!

Terveisin

-Anu K-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s