Materiaalimaailma

08.05.2016

Haluaisin kertoa hieman siitä, millaisia materiaaleja Luonnostaan-tuotteissa käytetään ja miksi. Ideana on nimenkin mukaisesi käyttää luonnonläheisiä materiaaleja, myös värejä ajatellen. Tietynlainen rustiikkisuus ja rouheus kiehtovat minua. Mielestäni nämä ominaisuudet antavat asioille särmää. Voisin käyttää sanaa huolettomuus, joka positiivisella tavalla viittaisi siihen, että ei tavoitella koskematonta virheettömyyttä. Sopiva karheus ja rosoisuus tekevät asioista kauniita. Kädenjälki on luonnollisesti näkyvillä, se on käsityön hienous.

Inspiraatiota tuotteisiin haetaan luonnosta. Luonto tarjoaa loputtomasti ideoita, jos sitä keskittyy katsomaan tarkasti. Luonnossa, jos jossain, nähdään mahtavaa materiaalien ja pintojen kirjoa. Osassa tuotteita on myös nähtävillä aavistus industriaalista ulkonäköä, joka luo pientä kontrastia luonnonläheiselle rustiikkisuudelle.

DSC_0172
Lämpimät ja pehmeät materiaalit.

Juutti on yksi suosikeistani. Sitä on käytetty useissa tuotteissa. Esimerkiksi juuttinaru on monikäyttöinen ja kestävä. Siinä on juuri sitä ihanaa ja toivottua karheutta. Sen väri on luonnollinen ja se sopii yhdistettäväksi monien muiden materiaalien kanssa. Juuttikangas huokuu maalaisuutta ja tuo perunasäkkimäistä henkeä olemuksellaan. 🙂 Kuvassa näkyvä sisal on myös ollut mukana ideoinnissa, ja sitä tullaan näkemään lisää jossain vaiheessa.

Korkki on juutin tavoin monikäyttöinen. Se on lämminhenkinen ja helposti käsiteltävä materiaali, jolla on mielenkiintoisen eläväinen pinta. Ohuena levynä korkki on hieman hauras, jolloin se vaatii vahvemman materiaalin kaverikseen.

Puu on kestosuosikkini kaikista materiaaleista. Se on perusta, täydentävä osa tai viimeinen silaus. Puu isoina tai pieninä pintoina luo kodikkaan ja hyvinkin suomalaisen fiiliksen. Kauniin ja aidon puupinnan tunne ei mielestäni ole korvattavissa keinotekoisilla materiaaleilla. Siksi se tulee olemaan suosikkini aina. Sen lisäksi, että puu on mahtava materiaali, on se myös kuva-aiheena erityisen kaunis.

Paperi sellaisenaan ja muissa muodoissa soveltuu monenlaiseen askarteluun ja väkertämiseen. Erilaisten paperien tarjonta on niin laaja, että hyvin suurella todennäköisyydellä aina on olemassa juuri sellaista mitä tarvitset. Yksi hienoista paperimateriaaleista on kestävä paperinaru, ja sille onkin hyvien ominaisuuksien vuoksi keksitty lukuisia käyttötarkoituksia.

DSC_0179
Kylmät ja kovat materiaalit.

Mainittujen materiaalien lisäksi tuotteissa pyritään käyttämään kierrätystavaraa mahdollisuuksien mukaan. Lasia ja metallia käytetään paljon elintarvikkeissa ja ne ovat varsin loistavia materiaaleja uusiokäytössä. Toki valmistuksessa käytetään myös muotoiltavia askastelumateriaaleja, kuten styroxia ja massoja. Näiden avulla saa tehtyä haluttuja rakenteita ja muotoja esineille.

DSC_0183
Maalia pintaan.

Akryylimaalit soveltuvat monien pintojen viimeistelyyn. Sävyistä on runsaasti valikoimaa ja ainakin sekoittelemalla saa juuri haluamansa värin. Erityisen ihania ovat vintagemaista maalipintaa tavoittelevat kalkkimaiset ja mattapintaiset maalit. Tykkään!

Jatkossa tullaan näkemään hieman enemmän kankaita, lähinnä puuvillakankaita. Mitään suurempia ompelujuttuja ei ole luvassa, mutta jotain pientä kuitenkin. Lisäksi kestosuosikkini puu ottaa suurempaa roolia. Pysy kuulolla! 😉

Aurinkoisin terveisin

-Anu K-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s