Kela ja pölkky

Sadepäivän piristykseksi täytyy keksiä jotain kesäistä. Siispä nyt on luvassa pieni sisustusvinkki pihalle. Miten saa tuunattua ulkokalusteet terassille?  Pöydäksi tarvitaan kaapelikela ja tuoleiksi pari puupölkkyä.

DSC_0240
Kelapöytä ja pölkkytuolit.

Ei ollut ihan helppo homma löytää kaapelikelaa. Yritin bongailla keloja tien reunuksilta, mutta eihän niitä sieltä löytynyt, eikä varmasti olisi ollut sallittuakaan poimia sellaista kyytiin ilman lupaa. Tori.fi auttoi tässä asiassa ja sieltähän se löytyi. Ei se ihan ilmaiseksi irronnut, mutta en köyhtynyt kuitenkaan montaa kymppiä. Sitten tarvittiin valkoista maalia. Ulkokäyttöön soveltuva maali olisi tietysti kaikista paras. Kaapista löytyi valkoista sisäkattojen maalaukseen tarkoitettua maalia, joten päätin käyttää sitä. Tämä maali soveltuikin tarkoitukseen yllättävän hyvin, koska se on melko paksua ja peittävää. Pari kerrosta teki tehtävänsä. Kelassa on ruuveja ja pultteja, jotka saattavat hieman ruostua ulkona. Mielestäni pieni ruoste sopii tämän pöydän tyyliin, joten se on omalla tavallaan toivottu lisä.

DSC_0243
Valkoiset orvokit koristavat rustiikkista pöytää.

Tuoleiksi tarvittiin puupölkkyjä. Anoppilassa oli kaadettu puita ja muutama pölkky oli sopivasti  jäänyt odottelemaan. Ne olivat olleet katoksen alla, joten kuivaustakaan ei tarvinnut odotella. Pölkyt saivat siis uuden kodin meidän pihatuoleina. 🙂 Suunnitelmissa oli hieman käsitellä pölkkyjäkin, mutta totesin niiden olevan sellaisenaan ihanan aitoja. Niistä tuli sopivan luonnollinen ja rouhea kontrasti maalatulle kelalle. Pehmustetta ne kuitenkin kaipasivat. Varastosta löytyi pala nukkamattoa. Joskus oli tarpeen saada matosta 50 cm kaistale pois, joten pala oli jäänyt ylimääräiseksi. Nukkamatoissa on usein muovipohja, joten niitä pystyy leikkaamaan helposti pienemmäksi. Nyt pölkyillä on siis ”karvainen” pehmuste.

DSC_0249
Pölkkytuolit saivat pehmusteeksi palan nukkamattoa.

Kelapöytä on melko hankala ja raskas siirreltävä, joten siihen voisi lisätä vielä rullat alle. Mikään ergonomian ihme tämä kalusto ei toki ole. Pölkkyjen istuinkorkeus on matala ja pöytäkään ei ole ihanteellisella korkeudella. Pitkiä aikoja siinä ei välttämättä jaksa istuskella, mutta kyllä siinä yhdet iltapäiväkahvit nautiskelee mielellään. Ja mikä parasta, näitä pihakalusteita ei löydy ihan jokaiselta naapurilta.

Sadepäivän terveisin

-Anu K-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s