Diagnoosi: sisustusaddiktio

26.04.2016

Onko se vakavaa? Addiktio on yleensä ongelmallinen, mutta voiko se tässä tapauksessa olla sitä? Eihän se ole haitallista tai vaarallista, jos on vähän hurahtanut. 🙂 Huomaan olevani täysin koukussa sisustuskuviin, olivat ne sitten lehdessä tai Instagramissa, siis missä tahansa. Voisin käyttää vaikka koko päivän kuvien katselemiseen.  Imen kuvista kaiken irti. Haluan omaksua ne ensin kokonaisuutena ja sitten osina. Yritän kerätä itselleni jonkinlaista kollaasia mieleeni tai muistiin toivoen, että nämä kuvat palaavat mieleeni tarvittaessa. Ehkä ne eivät yksittäin jää mieleen, vaan niistä muodostuu oma sisustusmaailma.

DSC_0136
Sommitelma ruokapöydällä.

Sisustusvouhotukseni sai oudoksuvia katseita erityisesti silloin, kun päätin sisustaa auton ja raahasin koristetyynyä takapenkille. Oliko tämä välttämätöntä? No eihän se ollut. Silti se teki minut iloiseksi silloin ja tekee ajoittain edelleenkin istahtaessani auton rattiin. Huomaan tämän hurahdukseni myös silloin, kun menen johonkin sisustusmyymälään. Yleensähän kauppaan mennään, kun on jokin tarve. Mutta ei aina. Minä voin mennä kauppaan vain katselemaan ja hypistelemään. Voin kierrellä siellä täysin ajatuksissani vaikka kuinka kauan. Usein menen oikeasti myös ostamaan jotain, mutta en kuitenkaan löydä sitä mitä etsin, vaan ostan jotain ihan muuta… ja yleensä jotain sellaista, jolle minulla ei ole valmista käyttötarkoitusta tai paikkaa mietittynä. Tässä kohtaa tämä sisustusintoilu voi koitua ongelmalliseksi, mikäli kaapeissa on kaikenlaista tavaraa, jolle ei ole mitään käyttöä. Jos ei ole olemassa sellaista mitä etsin, teen sen itse. Oma mielessä rakentunut sisustusmaailmani on myös poikinut näitä valmistamiani tuotteita. Se rakentuu vähitellen pieninä palasina, omien arvojen mukaisesti.

Sisustamisen ei pitäisi olla turhan vakavaa. Erityisesti kodin sisustaminen voi olla hyvinkin henkilökohtainen asia. Koti on paikka, jonka voit tehdä juuri sellaiseksi kuin haluat. Mikäli haluat sijoittaa suuren kukkamaljakon keskelle olohuoneen lattiaa, joka ei ehkä ole sen tyypillinen paikka, niin laita se siihen. Ei tarvitse miettiä sitä, onko se mahdollisesti jonkun vieraan mielestä se paras ratkaisu. Tietysti kotonakin on hyvä kuunnella myös muiden mielipiteitä, mikäli niitä ollaan innokkaita kertomaan. 🙂 Siinä tapauksessa sijoittelua tarvitsee miettiä tarkemmin, jos ammattilaisena suunnittelee kodin sisustusta asiakkaalle. Tällöin ratkaisut vaativat hieman muitakin perusteluja kuin pelkästään sen, että voisi olla ihan kiva.

DSC_0154
Olohuoneen yksityiskohtia.

Huomaan selkeästi yhtäläisyyksiä niissä ihastelemissani kuvissa, joita mm. lehdistä selailen. Mielestäni kodissa saa ja pitää olla jotain kontrasteja. Tarkoitan erityisesti materiaalien kontrasteja. Ne luovat jännitteitä, jotka taas tekevät sisustuksesta mielenkiintoisen. Pidän yksityiskohdista, jotka ohjailevat katsetta ja kruunaavat kokonaisuuden. Kasveilla on myös suuri merkitys. Niistä huokuu tietynlaista energiaa ja ne lisäävät kodikkuutta. Persoonallinen koti syntyy usein sekoittamalla vanhaa ja uutta. Se tapahtuu hiljalleen ajan kanssa, kun palaset loksahtavat paikoilleen ja käytännöllisyys hahmottuu. Koti elää ja muuttuu elämän mukana.

Kuvapainotteiseen blogiin tuli nyt melko paljon tekstiä. Näin käy, kun aihe on mieleinen. Kuvat on otettu meidän kodista, josta on tulossa lisää juttuja myöhemmin.

Sisustusterveisin 😉

-Anu K-

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s